У Ніжині – косовиця

 

 

 

 

Благоустрій та впорядкування зелених зон і газонів у нашому місті, є однією з естетичних візитівок Ніжина туристичного. З настанням спекотного літа кількість туристів та гостей міста не зменшилась, а навпаки значно збільшилась. Враховуючи те, що стовпчики термометрів досягають позначок у +33 градусів по Цельсію і більше, одним зі способів сховатись від палючих променів сонця та літньої спеки – є наші парки та сквери.
В центральній частині Ніжина знаходяться сквери ім.: Б. Хмельницького, М. Заньковецької, Л. Губіної, М. Гоголя, Ю. Лисянського, а трохи далі Театральний, Кониського та сквер створений заради вшанування пам’яті жертв і постраждалих від Чорнобильської катастрофи. Також, у місті є чудові та красиві парки Незалежності, ім. Т. Шевченка, Графський. Всі вони мають спеціально облаштовані зони відпочинку з лавками та урнами, а також квітники з декоративними квітами і рослинами та газони зі спеціально посіяною газонною травою чи створені самою природою без втручання людей. Крім того, у Ніжині існує безліч зелених зон на вулицях міста і досить приємно спостерігати, як вони постійно приводяться до ладу працівниками комунального підприємства “Виробниче управління комунального господарства”.
Значна спека у поєднанні з дощами, що недавно пройшли містом спричинили стрімкий ріст трави як на вулицях, так і у парках та скверах Ніжина, і навряд чи знайдеться хоч один мешканець, якому буде до вподоби трава по коліна, особливо, в центрі Ніжина.
Косарями комунального підприємства «ВУКГ» проводиться черговий етап зі скошування високої трави на зелених зонах скверів, парків та центральних вулицях міста. Вже проведена косовиця у скверах імені Ю. Лисянського, Б. Хмельницького, Чорнобильців, у сквері біля НДУ, парку Незалежності, по вулицях Хмельницького, Набережна, Воздвиженська, Овдіївська, Шевченка, Покровська, Василівська, Шевченка. Наразі триває робота у скверах М. Гоголя, Л. Губіної, Ю. Лисянського, а якість проведених робіт контролюється керівництвом КП «ВУКГ».
Паралельно з цим, виконується формувальне підстригання зеленої огорожі (декоративних кущів) на центральній алеї по вулиці Шевченка, по вулиці Небесної Сотні та у скверах міста.
Працює бригада кваліфікованих косарів підприємства, озброєна сучасними професійними бензиновими косарками. Незважаючи на пекельну спеку, косарі старанно та швидко приводять до ладу зелені зони міста, що в свою чергу значно впливає на загальний благоустрій міста та імідж туристичного Ніжина.
За матеріалами КП ВУКГ

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь