Вперше у Ніжині: форум «Чернігівщина&країни Балтії. Регіональний вимір» (Фото)

 

 

 

 

Сьогодні, 22 жовтня у великій залі Ніжинської міської ради розпочався форум «Чернігівщина&країни Балтії. Регіональний вимір»
Це вже традиційний форум експортерів Чернігівщини. Цього року форум вперше проходить у Ніжині.

Повідомляє сайт «Нежатин»

Нагадаємо, що перший день форуму відбувся на базі готельного комплексу «ШишкіNN» (с. Снов’янка).
Детальна програма форуму тут: https://forum-inex.chamber.cn.ua
Сьогодні до Ніжина завітала делегація представників дипломатичного корпусу, торгово-промислових палат, бізнес-асоціацій, ділових кіл країн Балтії та Чернігівщини, зокрема:

Олександр Петров – офіційний представник ТПП України в Латвії (Торговий дім України в Латвії);

В’ячеслав Редько представник Торгово-промислової палати Латвії в Україні;

Руслан Гашев – голова правління ПрАТ «Експортно-кредитне агентство»

Олександра Хомик – директор Департамент економічного розвитку Чернігівської облдержадміністрації;

 Юлія Федосенко – заступник директора Департамент економічного розвитку Чернігівської облдержадміністрації;

Стасіс Каушиніс – директор Фонду сприяння захисту громадян (Литва);

Віктор Власенко – начальник відділу зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної діяльності та міжрегіонального співробітництва Департамент економічного розвитку Чернігівської облдержадміністрації. 

Також у форумі взяли участь міський голова Олександр Кодола, секретар ради Юрій Хоменко, радник міського голови Сергій Охонько, фахівці різних відділів та предсатвники підприємств і організацій Ніжина.

З вітальним словом до всіх присутніх звернувся міський голова Олександр Кодола і подякував гостям нашого міста та організаторам форуму за те, що спільними зусиллями втілили в життя ідею – провести даний форум.

Гості міста підкреслили позитивний момент в тому, що форум проходить в регіоні, який має грандіозні плани а також потенціал для подальшого розвитку.

Учасники форуму ознайомились з презентацією Ніжинської громади, з якою ознайомили присутніх фахівці інвестиційного відділу Ніжинської міської ради. Було озвучено досягнення громади, міжнародна співпраця, реалізовані та пріоритетні проєкти.

Також відбулась презентація місцевих експортерів, зокрема –

  1. ПП «Грівас» (директор Щербина Дмитро Валерійович)- розробка і виробництво обладнання для виготовлення пористих бетонів.
  2. ПрАТ «Завод Ніжинсільмаш» (голова правління Коробко Володимир Юрійович)- розробка, серійний випуск та реалізація технологічного устаткування для птахівництва.
  3. ТОВ «Ніжинський механічний завод» та ТОВ «Ніжин Механізація» (Каленіченко Олена Володимирівна)- виробництво технологічного обладнання.
  4. ПП «Копиця» (директор Копиця Наталія Миколаївна)виробництво м’якої іграшки.
  5. Фермерське господарство «Ніжин Агроінвест» (директор Білий Андрій Ігорович)- вирощування ягід, горіхів, плодових дерев.

Після зустрічі у стінах Ніжинської міської ради делегація відвідала ТОВ «Метекол», для ознайомлення роботи підприємтсва (розробка і виробництво медичного обладнання та науково-технічної продукції), ТОВ «Жиркомбінат» а також планує завітати на екскурсію до Ніжинського університету – картинної галереї, музею Гоголя.

 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь