У Ніжині дбають про стан доріг та тротуарів: депутати затвердили план

 

 

 

 

Проєкт рішення “Про затвердження плану покращення послуги стан доріг і тротуарів на 2021-2026 р.р. та плану дій з його впровадження” розглянули та прийняли сьогодні, 26 жовтня на п’ятнадцятій черговій сесії Ніжинської міської ради.

Повідомляє сайт «Нежатин»

Проект рішення передбачає затвердження плану покращення послуги стан доріг і тротуарів на 2021-2026 р.р. План розроблено на основі методології Програми USAID DOBRE спільно з фахівцем програми у сфері покращення муніципальних послуг (SDIP).

Підставою підготовки даного рішення є сформований план шляхом проведення засідань робочої групи, яка затверджена розпорядженням міського голови.

До робочої групи увійшли представники структурних підрозділів виконавчого комітету, молодь, громадськість та ЗМІ. Затвердження плану є необхідною умовою отримання коштів на реалізацію проекту із закупівлі установки для ямкового ремонту доріг (1,3 млн.грн.).

Громада має розвинену систему автомобільних доріг – 232 кілометри. Однак стан доріг залишається досить поганим, у громаді мала кількість тротуарів та абсолютно відсутні велосипедні доріжки. Це об’єктивна оцінка ситуації, яка склалася у нашій громаді, однак за допомогою цього плану будуть виокремлені шляхи покращення ситуації та розроблені проекти, які реалізовуватимуться у громаді упродовж найближчих трьох років.

Один з проектів буде реалізовано за грантової підтримки Програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).
План покращення послуги утримання та ремонту комунальних доріг та тротуарів дасть можливість зробити комплексний аналіз стану доріг та тротуарів, а також сформувати завдання на найближчі роки з чіткими термінами та відповідальними особи за їх реалізацію.

 

Детальніше ознайомитися з планом покращення послуги стану доріг і тротуарів на 2021-2026 р.р. можна за посиланням: https://nizhynrada.gov.ua/nmr/miska-rada/proekti-rishen-miskoji-radi/proekti-rishen-miskoji-radi-za-2021-rik/proekti-rishen-miskoji-radi-za-veresen-2021-roku

 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь