Чим дихаємо: в області проводитиметься державний моніторинг атмосферного повітря

Відповідна програма на 2021-2025 роки затверджена 30 листопада рішенням сесії обласної ради. Попередньо ініціатива пройшла процедуру погодження у Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів України.

На основі даних та інформації, отриманої в результаті реалізації Програми державного моніторингу у галузі охорони атмосферного повітря зони «Чернігівська», визначатиметься рівень забруднення атмосферного повітря на території області для інформування громадськості і прийняття відповідних управлінських рішень.

Загалом державний моніторинг у галузі охорони атмосферного повітря здійснюється з метою збирання, оброблення, збереження та проведення аналізу інформації про якість атмосферного повітря, оцінювання та прогнозування її змін і ступеня небезпечності для здоров’я населення.

Ця процедура необхідна і для розробки науково-обґрунтованих рекомендацій для прийняття управлінських рішень у сфері охорони навколишнього природного середовища.

Програма розроблена для Чернігівської області без урахування обласного центру. Розробник документу — Департамент екології та природних ресурсів облдержадміністрації.

За повідомленням Департаменту екології та природних
ресурсів Чернігівської облдержадміністрації

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь