Диво-гобелени виготовили ніжинські дошкільнята

 

 

 

 

Коли йдеш по квітучому лузі, є бажання зібрати всі квіти і трави з собою, але на сьогодні є можливість вплести ці цілющі квіти і трави у гобелен, який буде радувати нас кожного дня. В мистецтві гобелену велике значення має колір. Фарби природи багаті і різноманітні. Кольори, як і люди, народжуються, змінюються, часто борються між собою, протиставляються, але одночасно і поєднуються.


От уже і настала чарівна пора року, коли кожна травинка наливатися природною силою і енергією. Трава передає неповторний колорит того місця, де росла .” З такими цікавими роздумами звернулися вихователі Гнітій Л.О., Вергун І.А., Божок Т.Г. до діток, розглядаючи квітуче різнобарв’я літечка.
Для створення гобелену потрібно заздалегідь зібрати лікарські трави та квіти. Виготовити «основу» – задекорувати дві дерев’яні палички, нав’язати на одну з них нитки довжиною до 1 м на відстані 2-3 см. Далі пучечки лікарських трав вплітаємо перехресним переплетінням ниток, аби килим був щільнішим підтягуємо трави старовинним прабабусиним гребнем до основи. Готовий килим зафіксовуємо, прив’язуючи другу паличку до низу і декоруємо квітами або сухоцвітами. ,
От сьогодні наші дошкільнята познайомилися з основами техніки траво-плетіння, дізналися, що таке гобелени, закріпили знання про лікарські рослини та їх цілющі властивості.
З великим задоволенням малята вплітали духмяну м’яту, любисток, календулу, звіробій, деревій та інші рослини, які збирали власноруч, у трав’яні килими.
Наші гобелени вражають своєю індивідуальною фактурою і природнім ароматом, адже вони зроблені з душею вмілими ручками вихованців.
Спробуйте зробити такий килимок, доторкніться до дива природи. Найуважнішим відкриються технології ткацтва гобеленів. Будете сніжною зимою дивитися на виткані картини з трав і знову опинитеся на літньому лузі, в тому казковому місці, де набрали трави, наповнитеся силою і здоров’ям.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь