Ніжин аварійний або Смерть дітей під завалами владу не навчила? ФОТО

 

 

 

 

“У Ніжині після трагедії взялися за аварійні будівлі”, – саме такими заголовками рік тому рясніли ніжинські ЗМІ. Боляче згадувати ту трагедію, коли 6 липня біля Ніжина в занедбаній будівлі на трьох дітей впала бетонна плита. Хлопці загинули на місці.

Повідомляє сайт “НЕЖАТИН”

Читати потемі: У Ніжині після трагедії взялися за аварійні будівлі

У Ніжині місцеві жителі заявили про намір  виходити на акції протесту — якщо місцева влада не демонтує або не приведе в належний стан недобудовані та покинуті аварійні будівлі. 

Читати по темі: Ніжинці вимагають від влади демонтажу або приведення до ладу аварійних споруд

Тоді ж міська рада створила комісію, яка за два тижні мала обстежити аварійні будівлі і дати рекомендації, що з ними робити.

Анатолій Кушніренко, начальник управління ЖКГ та будівництва Ніжинської міськради зазначав: «У нас таких будівель на території міста Ніжина знаходиться 11 штук. На даний момент робочою групою обстежені всі ці будівлі, проведені заходи щодо недоступу до цих будівель. – А які заходи? – Обгороджено ці території, де знаходяться будівлі, також оббиті колючою проволокою. Тобто заходи, щоб діти й сторонні не мали доступу до цих будівель.»

Були вжиті певні заходи. Та минув рік. Чи змінилась ситуація в місті? Ніжинські активісти Євген Ткаченко та Лора Жукова вирішили це з’ясувати, йдеться на у групі “СтопРагуНіжин”.

“Ми об’їздили всі аварійні будівлі, які є комунальною власністю. Висновок – картина жахлива, безпека на нулю. Далі без коментарів, дивіться фото”, – йдеться у повідомлені.

Дійсно, на світлинах видно, у якому стані аварійні споруди: трухляве покриття, напівобвалені стіни, з вигляду нестійкі високі конструкцію, обсипані матеріали. Що найжахливіше – вхід вільний, відсутня огорожа та знаки “НЕБЕЗПЕЧНО” або “НЕ ПІДХОДИТИ”. Батькам треба бути пильними, дітям – обережнішими, владі – дієвішою!

Марина Волинець

фото Євгеній Ткаченко для “СтопРагуНіжин”

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь