Ніжинські рятувальники зустріли третій французький гелікоптер. Відео

 

 

 

 

19 червня вже третій вертоліт Super Puma від французької компанії Airbus прилетів до Спеціального авіаційного загону оперативно-рятувальної служби ДСНС, що базується в Ніжині, повідомляє сайт “Нежатин”.

Це, як вже раніше висвітлювались нашим виданням є важливою подією для Ніжина, адже розширює можливості не лише авіаційного загону, але й взагалі всіє системи ДСНС, МВС та пошуку, рятування і надання допомоги громадянам всієї України.

До кінця 2019 року ніжинський авіазагін отримає ще 2 французькі вертольоти, але іншої моделі, і дещо менші за розмірами. Їх призначення буде санітарне, адже займатимуться вони моніторингом надзвичайних ситуацій в Україні.

Своєю чергою, командир Ніжинського авіаційного загону Іван Коробка зазначив, що до кінця року будуть готові до польотів мінімум вісім авіаційних екіпажів.

“На сьогоднішній день у якості командирів екіпажів Н225 підготовлено шість командирів. Два командира екіпажу пройшли підготовку та навчання у Франції. А зараз на базі авіаційного загону ми готуємо других пілотів. Вони вже вивчили всі теоретичні питання і зараз вже приступають до практичних відпрацювань. В подальшому підготовка спеціалістів буде проходити швидше – ми набираємо додаткових інструкторів”,- зазначив Іван Коробка.

У свою чергу Народний депутат України Олександр Кодола зазначив, що це новий рівень і нова система безпеки для всієї держави. І дуже визначним є те, що ці сучасні гелікоптери базуються саме на території Ніжинського авіаційного загону.

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь