В Україні можуть скасувати обов’язковий призов в армію – міністр оборони

 

 

 

 

Система побудови Збройних сил не повинна базуватися на строковиках, зазначив голова Міноборони.

В Україні можуть скасувати обов’язковий призов на строкову військову службу. Про це в інтерв’ю BBC-Україна сказав міністр оборони Андрій Загороднюк.

“Я думаю, що це (відмова від строкової служби, – Ред.) реально. Зараз йде оборонний огляд, відбувається перегляд структури ЗС (Збройних сил, – Ред.), особливо що стосується тих зон, де у нас ООС (операція Об’єднаних сил, – Ред.) – там ми бачимо тільки контрактників”, – сказав він.

“Ми не бачимо строковиків в ООС, система побудови ЗС не повинна базуватися на строковиках. Основний компонент – професійна армія. Це можливо зробити. Не можна сказати: у нас відтік, тому давайте закривати строковиками. Наше системне рішення – залучення професіоналів”, – додав Загороднюк.

Однак, коли можливий повний перехід на контрактну армію, міністр поки не говорить.

“Тут важко сказати. На це питання ми зможемо відповісти попередньо до кінця року, а остаточно – в наступному році. Адже щоб відповісти, ми повинні знати остаточну структуру ЗС. А для того, щоб це знати – треба відповісти на питання про наші плани, загрози і ситуації зі сферою безпеки”, – сказав міністр.

Джерело: Сьогодні

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь