Фото на паспорт: в Україні змінили правила

 

 

 

 

У Міністерстві внутрішніх справ України спільно з Державною міграційною службою розробили нові вимоги до фотографування на документи.

До відповідних органів часто зверталися представники різних віросповідань. Здебільшого питання виникали через фотографування для оформлення документів. Саме тому вирішили встановити оновлені вимоги для ідентифікації обличчя, повідомили в пресслужбі МВС.

Новий наказ обговорили під час зустрічі зі Всеукраїнською радою церков і релігійних організацій. Представники різних віросповідань підтримали позицію МВС і ДМС та узгодили затверджені вимоги до фотографій для оформлення або обміну документів, відповідно до міжнародних вимог.

Так, відтепер дозволяється фотографуватися в головному уборі, якщо людина носить його у повсякденному житті через релігійні переконання. Такі самі світлини можна робити, якщо є медичні показання, пише пресцентр ДМС.

Інфографіка: Державна міграційна служба

Водночас такі головні убори не повинні змінювати форми окремих частин обличчя, зокрема чоло, вилиці, щоки, підборіддя, очі, закривати обличчя та підборіддя, проходити по контуру лінії росту волосся, закривати вуха та шию. Решта правил залишилися незмінними.

https://uain.press/news

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь