Що за “переполох” трапився у Ніжинській школі? Відомі подробиці

 

 

 

 

Сьогодні у Ніжинській ЗОШ №10 трапилась надзвичайна ситуація, на яку досить швидко відреагували жителі міста, розмістивши в спільноті Стоп-Рагу Ніжин | Стоп-Рагу Україна фото. На світлинах видно автомобіль пожежної служби та карету швидкої допомоги. 

Сайту НЕЖАТИН очевидці повідомили, що одна у коридорі школи був розпилений газовий балончик, який належав старшокласниці.

Довідково: газові балончики використовуються для самооборони в усьому світі, однак їх застосування вимагає певних навичок

 

За офіційної інформацією сайту Ніжинської міської ради, один із учнів навчального закладу розпилив у приміщенні перцевий газ із балончика. Після одночасної появи кашлю в учнів та вчителів, усіх людей терміново евакуювали з приміщення. Також відкрили двері й вікна в усіх класах та оперативно викликали швидку й поліцію.

Разом із медиками та правоохоронцями на місце події прибули дві пожежні машини та представники відділу з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення, оборонної та мобілізаційної роботи. Працівники ДСНС зробили заміри спеціальним приладом для визначення складу повітря та вмісту в ньому шкідливих речовин. Посторонніх домішок у повітрі не виявили й підтвердили безпечність перебування дітей у школі. Із учнів, вчителів та працівників школи ніхто не постраждав.

На місце події невідкладно прибув міський голова Анатолій Лінник та перший заступник міського голови із питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник. Анатолій Валерійович та Григорій Миколайович особисто переконались у безпеці учнів школи та перевірили умови всередині приміщення. Разом із керівництвом Управління освіти та директором школи прийняли рішення сьогодні відпустити дітей з уроків додому. Учнів, чиї батьки не змогли забрати їх додому, перевели в окреме приміщення і розмістили там.

Зі школярем, який причетний до цієї події, працюють правоохоронці в присутності його батьків.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь