Тамара Стратілат: Якщо ми не будемо горіти змінами, хто ж зробить Ніжин кращим?

 

 

 

 

Найголовніше призначення жінки – бути матір’ю, турботливою і ласкавою, під чиїм крилом тепло, добре і затишно. Але сучасний ритм життя змінюється , сьогодні жінка незалежна, самостійна, освічена, уміло опановує питання політики, активно впливає на сучасний розвиток. «Завдяки жінкам відбуваються великі діяння і повсякденні справи, – так вважає ніжинка голова ГО «Ліга Ділова Жінка» Тамара Стратілат, – І це дуже добре, що цьогоріч до складу депутатського корпусу, а я на це сподіваюся, ввійде багато жінок, адже вони є Берегинями роду людського, миру і злагоди на рідній землі».

З Тамарою Михайлівною журналісти нашого видання поспілкувались на тему, чому так важливо, щоб жінки займали рівне місце з чоловіками в політиці Ніжина.

«Саме жіноче серце, по господарськи, подбає про всі сфери буття: чистоту і затишок міста, про здоров’я нації, оздоровлення дітей, наповнення економічного кошика, екологію та дозвілля. Нині, на порядку денному у нас з вами, є багато невирішених питань, розв’язання яких, дасть можливість розвиватися стабільно та впевнено дивитися в майбутнє», – вважає Тамара Стратілат.

Жінка дуже любить своє місто і вболіває за його долю. Не шукала кращого життя по інших куточках України, адже вважає, неважливо, якого ми віку і з яким досвідом за плечима, у кожного є можливість реалізуватись на рідній землі. За час громадської та політичної діяльності неодноразово була нагороджена рядом Почесних грамот на міському, обласному та державному рівні.

«Я в Ніжині вже 27 років веду підприємницьку діяльність і хоча втриматись «на плаву» інколи було надскладно, адже «шторми» економічних змін заважають це робити, мала силу волі йти далі. Разом у колі колег, на засіданнях ради підприємців, головою якої я була, ми вирішували, як створити для ніжинців такі умови, аби в Ніжині, займаючись своєю справою, вони були спокійно. Разом із тим я завжди розуміла, наскільки важливо давати можливість саме жінкам реалізовувати себе, адже в них стільки потенціалу і всебічне мислення. Саме тому 22 роки тому очолила Лігу-клуб «Ділова Жінка». Ми завжди йдемо пліч-о-пліч з діловими жінками нашого міста. Організовуємо різноманітні заходи, благодійні вечори і навіть, допомагаємо бійцям на Сході України. Відтак, у лютому 2014 року стала ініціатором створення волонтерського руху на Чернігівщині, розпочавши допомогу українським прикордонникам, а потім учасникам АТО. А у квітні 2014 року створила та очолила Комітет по захисту учасників АТО та їх сімей – «НАРОДНИЙ ЗАХИСТ».

Ви завжди така усміхнена, активна та в активній діяльності. Чи легко зберігати такий ритм життя?

Для мене це вже стало повсякденною справою. Проявляючи активність, я відчуваю себе потрібною, і що найголовніше – потрібною місту. Готовою в будь-яку хвилину прийти на допомогу. Цього року я прийняла рішення йти кандидатом у депутати на місцеві вибори. Отже, разом з усією громадою, депутатами, партійними та громадськими організаціями в мирі й злагоді готова піднімати потенціал Ніжина на вищий рівень. Для мене бути ДЕПУТАТОМ – значить любити своє місто і народ до скону, віддавати себе без жалю, працюючи до виснаження. Це значить мати велику силу і водночас ніжність. Бути ДЕПУТАТОМ – значить прорости із сили духу і віри славетних імен та позначити свої шлях і долю на скрижалях історії рідного міста.

З яким принципом Ви йдете по життю?

Кожна людина проживає своє життя, у кожного своя стежина, і саме від особистості залежить чим вона буде уквітчана. Бажання долати життєві вершини , досягати мети , не просто жити, а творити свою долю разом з громадою. Таким я бачу своє подальше життя. Тож, депутатський мандат надасть мені змогу втілити в життя ті проекти, які будуть корисні громаді, і від яких виграє кожен її мешканець. Нехай непохитна віра у щасливе майбутнє рідного міста додають нам сили та наснаги. Впевнена, розуміння і підтримка земляків надасть мені впевненості долати перешкоди і досягати бажаних результатів навіть у складних ситуаціях.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь