В Україні може подорожчати оформлення закордонних паспортів

 

 

 

 

З 1 травня 2020 року в Україні може подорожчати оформлення ID-карток і закордонних паспортів. Відповідне рішення планується затвердити на засіданні Кабінету міністрів України.

Ініціатором зміни тарифної сітки стало Міністерство внутрішніх справ. У пояснювальній записці очільник МВС Арсен Аваков стверджує, що витрати Державної міграційної служби (ДМС) зросли до 736 мільйонів гривень у порівнянні з сумою у 463 мільйонів гривень за попередній рік. У той самий час собівартість цієї послуги зросла на 44,2%.

Планується, що нововведення принесе близько 278 мільйонів гривень, з яких 194 мільйони підуть у місцеві бюджети. Плата за видачу ID-картки при заміні документа, у тому числі у разі втрати: У термін до 20 днів: з 87 до 126 грн. У термін до 10 днів: з 174 до 252 грн. Перший громадянський паспорт, як і раніше, видаватиметься безкоштовно.

Зросте також плата за оформлення закордонного паспорта. У термін до 20 днів: з 253 до 352 грн. У термін до 7 днів: з 506 до 704 грн. У термін до 3 днів: з 506 до 704 грн. Варто зазначити, що оплата цієї вартості – лише частина ціни на документ. Для отримання закордонного паспорта громадянам також треба оплатити вартість самого бланка та послуги центру, який оформлює документ.

Так, у ДП “Документ” ціна оформлення закордонного паспорта без доплати за терміновість складає на сьогодні 957,32 гривні. Також пропонується підвищити ціни на низку інших документів, у тому числі виду на проживання та проїзних документів.

Джерело: ibilingua.com

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь