Аби цікаво провести вихідні, не треба далеко їхати: 8 чудових місць неподалік столиці

 

 

 

 

Аби весело провести вихідні, необов’язково їхати до моря, або в гори. Адже навколо Києва у радіусі 200 кілометрів є сила силенна незвіданних місцин, де ваша нога ще не ступала.

Усе, що потрібно, аби втекти від “залізної руки города” – жага пригод, наплічник і палатка з карематом: раптом захочете ще й заночувати на природі.

Читайте також7 неймовірних озер в Україні, про які ви не чули

Ми підібрали місця за віддаленістю від Києва – у радіусі 200 кілометрів, де можна відпочити з наметами, але раптом що – цивілізація недалеко. Чим далі від Києва, тим безлюдніші місця з нашої підбірки. Тож якщо оберете восьмий варіант, будьте готові до зустрічі з оленями чи й вовками.

1. Село Ходосівка, печера Геонавт (33,5 км)

Якщо ви полюбляєте замкнені простори, і завжди хотіли побувати у найдовшій у світі печері Оптимістична на Тернопільщині, подумайте, навіщо це вам – коли під боком своя, київська. Прямо під Києвом є велика природна печера під назвою “Геонавт”. Протяжність її становить близько 60 метрів. Вона має дві зали, перша з яких доволі велика, а от у другій пересуватись можна лиш навприсядки.

Загубитись тут неможливо, а деякі екстремали навіть залишаються у Геонавті з ночівлею. Чому б і ні – чи багато людей може похизуватись тим, що провели ніч прямо у печері?

Як дістатись: зі станції метро “Либідська” маршруткою № 738.

Час у дорозі: 40 хвилин.

2. Забір’я, Київська область (35 км)

Хоч у селі Забір’я столиця ще не відпустило вас від себе остаточно, все ж озера тут чисті й доволі прозорі. Поруч – пляж та сосновий ліс з альтанками для пікніка, з наметами не те що можна – треба їхати! Тут буде чим себе зайняти як любителям активного відпочинку, так і родині, яка приїхала на пікнік.

Тут у казанку можна зварити уху з рибою, яку ви спіймали власноруч – у місцевому фіш-парку вам організують риболовлю.

Як дістатися: власним авто – трасою E95. А можна від станції метро «Житомирська» доїхати до Боярки на маршрутках № 720 та 369, а звідти до Забір’я.

Час у дорозі: 42 хвилини.

3. Село Підгірці, Блакитне озеро (37 км)

Одна тільки назва “Блакитне озеро” здатна заманити вас у Підгірці у 35-градусну спеку.

Білий пісок і дійсно блакитна вода – те озеро просто створене для того, аби переживати у ньому спекотні вихідні.

Але в’ізд на територію Блакитного платний – 50 гривень. І та частина пляжу, яка  має зручності – також: 50 гривень з людини в будні і 100 – на вихідних. За ці гроші отримаєте лежак, пляж і волейбольне поле у користування. Можна розміститись на безкоштовному пляжі – не факт, що там стежать за чистотою, але озеро у користування ви отримаєте те саме.

Як дістатись: від метро “Видубичі” на маршрутках 789 і 309, просити зупинити на Підгірцях.

Час в дорозі: 40 хвилин.

4. Ясногородка, Київське море (47 км)

Сосновий ліс і піщаний берег – ось-де неймовірне місце для відпочинку. Тут небагато туристів – спокійний вікенд вам забезпечений. Також у селі є страусина ферма та міні-зоопарк “Долина страусів”, якщо самого лиш відпочинку на Київському морі недостатньо.

Читайте також: Неймовірне місто в Україні, яке варто відвідати на вихідні

Ми могли би згадати ще багато пляжів на водосховищі, але їх краєвиди не дуже то й різняться одне від одного. Прекрасні заходи сонця, пляжі та сосновий ліс – це пейзажі, які чекають на вас уздовж цього рукотворного моря. Тому пропускаємо їх і одразу переходимо до красот Житомирщини.

Як дістатись: від станції метро «Героїв Дніпра» можна дістатись автобусом № 397.

Час в дорозі: 45 хвилин.

5. Коростишівський кар’єр та каньйон, Житомирська область (108 км)

Це просто ідеальне місце для відпочинку на вихідних.

Каньйон розташований на в’їзді до Коростишева, ліворуч по трасі Київ-Житомир.

Не пропустіть поворот – грунтову дорогу, бо доведеться блукати житомирськими лісами.

До каньйону вам, якщо ви сюди за краєвидами. Тут будуть альтанки і майданчик для огляду.

Якщо збираєтесь до кар’єру – там блакитна вода та прямовисні скелі. Явище незабутнє, але ось чи вдасться купатися – ще питання: кар’єр все ще працюючий, а місцеві дістаються води, пірнаючи з висоти.

Як дістатися: автобусами від метро «Житомирська», які їдуть або до Коростишева, або йдуть повз містечко до Житомира .

Час у дорозі: 1 година 20 хвилин.

6. Сорокошичі, Чернігівська область (117 км)

Це лівий берег Київського моря – справжні дикі місця. Звісно, тут є бази відпочинку. Проте є й безлюдні місцини. Тут можна взяти в оренду човен та поїхати на якийсь із маленьких островів, де залишитесь з природою сам на сам.

А ще тут просто неймовірна риболовля – на гачок трапляються справжні річні монстри!

У місцевих болотистих лісах є можливість зустріти вовків, оленів та кабанів.

Головне, збираючись усамітнитись в лісах біля Сорокошичів – не забути взяти додаткові блоки живлення для телефонів. Бо місця тут хоч і прекрасні, але й справді дикі.

Як дістатись: від автостанції “Дарниця” до Козельця, а звідти до селища Тужар. Від нього до Сорокошичів 3 кілометри пішки.

Час в дорозі: 2 години 30 хвилин.

7. Село Хохітва, Київська область (126 км)

фото: elenapuzatko.com

Тут можна порибалити у своє задоволення на одній із притоків Дніпра Росі. А живуть туристи тут у землянках, які нагадують справжній Хоббітон із “Володаря перснів”.

У цих землянках є міні-кухня, холодильник і мангал, а розрахована кожна з них на двох.

Як дістатись: з автостанції “Видубичі” маршруткою “Київ-Богуслав”, виходити на зупинці “Хохітва”.

Час у дорозі: 1 година 48 хвилин.

8. Поясківський праліс, Житомирська область  (233 км)

Хочете побачити справжній праліс зі старезними гаями? Вам дорога до Поясківського лісу, який знаходиться в Олевському районі Житомирщини.

Читайте також: Місія “Драккар”, або як рівняни борються за туристів

Проте є два “але”, які можуть завадити вам насолоджуватись первозданною природою: безліч диких звірів, серед яких вовки та рисі, а ще – м’яко кажучи, неприязні видобувачі бурштину. Тому якщо збираєтеся відправитися на прогулянку по цих місцях, обміняйтесь контактами з місцевим єгерем – про всяк випадок.

Як дістатись: на автобусі з автостанції “Дачна” до Олевська, що в Житомирській області. А звідти – до села Пояски, біля якого і знаходиться Поясківський ліс.

Час у дорозі: близько 4-4,5 годин.

Джерело: shotam.info

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь