Готуємось до опалювального сезону: проблемні котельні у Ніжині

 

 

 

 

Учора, 16 липня, у Ніжинській міськраді відбулася прес-конференція з питань діяльності ТОВ «НіжинТеплоМережі», а саме: стану теплопостачання в Ніжині, стану теплових мереж, інженерного обладнання і самого ТОВ.

фото з мережі

Це підприємство з 2004 року орендує в Ніжині таке комунальне майно: 14 котелень, 7 пунктів теплопостачання, 72, 2 км теплових мереж.

У зимовий період в Ніжині здійснюється опалення 385 будівель, в тому числі 277 житлові, із них 190 – це п’яти- та дев’ятиповерхові, 108 нежитлові, із них 2 ліцея, 9 шкіл, 13 ДНЗ та 13 будівель закладів охорони здоров’я.

Утім, у ТОВ є величезні борги. Так, станом на 15. 07. 2020 р. заборгованість за використаний природній газ складає 60 млн. 580 тис. грн, в т. ч.: НАК Нафтогаз України – 54 млн. 385 тис., ДК «Газ України» – 5 млн. 485 тис. і «Чернігівгаз» (за транспортування) – 710 тисяч.

Також більше 4 млн є заборгованість по податках, більше 2 млн. штрафних санкцій, і штрафних санкцій, нарахованих НАК Нафтогазом за несвоєчасну сплату – більше 26 млн.

Має місце і дебіторська заборгованість: 66 тис. держбюджет, районний 19 тис. а обласний і місцевий розрахувався 100%.

Крім того, і населення заборгувало підприємству 22 млн. 136 тис. грн. Відсоток проплати складає 82.

ТОВ «НіжинТеплоМережі» вже п’ятий рік –  у судах стосовно банкрутства. Рішення до цих пар не прийняте, розгляд судів переносять.

Щодо початку опалювального сезону, то, як зазначили представники ТОВ, на сьогодні підприємство готове на 50%. Це 7 котелень і близько 37 км теплових мереж. Проблема зараз є з котельнею «Сільмаш», що по вулиці Шевченка і розподільчими теплотрасами біля центральних теплових пунктів. Там основна кількість пошкоджень теплових мереж.

Також по Московській  мають місце 2 пошкодження, одне з них стане можливо усунути тільки у вересні, бо теплотраса тут знаходиться на приватній території, під людським городом.

Це – перше засідання із серії наступних, на яких ТОВ «НіжинТеплоМережі» будуть звітувати про свою діяльність.

Валентина Пильник для mynizhyn.com

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь