Як побороти осінню хандру

 

 

 

 

З настанням осені навіть психічно здорові люди починають хандрити. І не лише через те, що скінчився виборчій процес (авт. посміхається).

Просто організм починає страждати, і через нестачу вітамінів та сонячних променів слабне. Осіння хандра здатна зачепити всіх. Однак, найбільше до неї схильні емоційно чутливі, меланхолійні люди, здатні впадати в зневіру. Ось кілька порад, які допоможуть пережити осінню хандру:
Будьте фізично активними
Це можуть бути прогулянки на свіжому повітрі, катання на велосипеді, пікнік з друзями або сім’єю, заняття спортом не у фітнес-залах чи спортклубах, а на свіжому повітрі.
Додайте світла та яскравих фарб
Милуйтеся яскравими барвами осені. Або ж влаштуйте собі шопінг, завдяки якому можна так само додати кілька яскравих фарб до свого гардеробу і підняти цим собі настрій. Знаходячись вдома, відкрийте штори та жалюзі – дайте останнім промінням сонця вас потішити.
Змініть щось у собі
Відвідайте салон краси. Навіть якщо ви не дуже полюбляєте кардинальні зміни зовнішності, внесіть нотку екстравагантності до свого образу. Чоловіки й хлопці можуть купити собі яскравий одяг, а жінки й дівчата – зробити яскравий манікюр.
Їжте овочі та фрукти
Зробіть свій раціон різноманітним. Дозвольте собі більше помаранчево-жовтих фруктів. Такі продукти рятують від осінньої депресії. Крім того, вони насичені вітамінами та зміцнять ваш імунітет у холодну пору року.
Наповніть своє життя позитивними емоціями
Якщо ви давно не ходили до театру, то обов’язково зробіть це! Відвідайте концерт улюбленого виконавця або групи.
У природи немає поганої погоди
І пам’ятайте, у природи немає поганої погоди, а ваш стан і самопочуття – у ваших руках. Тільки ми самі відповідаємо за свою душевну рівновагу і вибір за кожним з нас: сумувати чи радіти дрібницям, нервувати чи берегти себе і свої сили.
Якщо все ж захотілося посумувати, дозвольте собі це на кілька годин (бажано ввечері). Але не дорікайте себе в цьому. Просто зробіть невеликий аналіз, обов’язково похваливши себе за виконану роботу. Якщо ж такий стан триває понад двох тижнів, є складнощі зі сном і апетитом, нічого не приносить задоволення, все дратує, і настрій стає все депресивнішим, то це привід звернутися до лікаря.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь