Чому шкідливо користуватися ноутбуком лежачи, пояснили лікарі

 

 

 

 

Також потрібно робити перерви в роботі за комп’ютером кожні 20-30 хвилин.

Якщо людина користується ноутбуком лежачи, судини її головного мозку відчувають надмірне навантаження, пояснили лікарі, інформує Ukr.Media.

Користуватися ноутбуком в положенні лежачи далеко не безпечно як дорослим, так і підліткам, попереджають медики. За словами експертів, такий стан тіла в даній ситуації нефізіологічний.

Ні працювати за ноутбуком, ні читати книгу лежачи не рекомендується — це завдає шкоди здоров’ю. Під час такої роботи йде тривале, досить велике навантаження на хребет, на м’язи шиї, спини, а також на судини головного мозку.

Спеціалісти також повідомили про зниження продуктивності когнітивної діяльності в тих випадках, коли ноутбуком користуються лежачи.

Неправильне використання ноутбука небезпечне розвитком відомого лікарям “комп’ютерного” синдрому, пов’язаного зі станом сухого ока. Дане відхилення розвивається в результаті тривалого перебування без перерви за екраном гаджета. Моргання при цьому стає більш рідкісним, очі починають страждати від нестачі зволоження слізною рідиною.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь