У Ніжині шукали шляхи вирішення проблем з безпритульними чотирилапими

 

 

 

 

Що робити з безпритульними тваринами в Ніжині? Відповідь на це заплутане роками роками питання спробували знайти сьогодні на засіданні соціальної комісії, де зібралися волонтери, представники комунальних служб Ніжина та депутати міськради.

Повідомляє Нежатин.

Дякуючи волонтерам, хоч якийсь контроль над ситуацією є. Втім, фізично і матеріально охопити її всю вони, звісно, не можуть.

Ніжинські волонтери

Тому громадська організація ніжинських волонтерів звернулася з проханням розглянути можливість облаштування в Ніжині якщо не притулку для тварин (бо це здається нереальним), а хоча б приміщення для перетримки чотирилапих після стерилізації. Наразі такого місця немає, і часто волонтери використовують власні кошти для перетримки і лікування собак. Підкреслили, що у Ніжині взагалі сутужно з ветклініками і з діагностувальними апаратами.

Розглянули можливість створення ветеринарної комунальної служби на базі КП “ВУКГ”, яка б діяла як підрозділ, тоді б питання, в тому числі й фінансові, було б вирішувати простіше.

Відлов собак, як відомо, заборонено законом. Як бути з тваринами, у яких сказ, а такі випадки непоодинокі, підкреслили волонтери. Як приклад, згадали ситуація, яка нині склалася в районі Широкомагерської, де бігає зграя агресивних собк. Поки її жертвами ставали беззахисні тварини, менші за розміром, а що буде, якщо хтось із цих чотирилапих накинеться на людину?

Підступитися до таких тварин боязко. Вибух адреналіну в їхньому організмі перешкоджає дії седативних препаратів, які їй потрібно ввести перед стерилізацією. Аби закупити більш дієвий препарат, на одну собаку потрібно витратити близько 700 грн. А її відлов вартує ще 1000.

На 4 лютого у Ніжині заплановано тендер по наданню послуг з відлову безпритульних тварин. Такий тендер проводитимуть вперше. Та організація, яка стане переможцем, й буде займатися стерелізацією тварин, яких вдасться впіймати.

Фото хворих тварин, підібраних ніжинськими волонтерами

Говорили і про крематорій для тварин. Представник КП “ВУКГ” підкреслив необхідність його створення, так як, з його слів, на дорогах Ніжина гине значна кількість бездомних тварин.

Наступну зустріч заплановано на 16 лютого. До цього часу мають визначитися з можливим місцем розташування притулку, який би став тимчасовим місцем перетримки тварин після стерилізації та намітять план подальших дій в цьому напрямку.

Валентина Пильник

Центральне фото ілюстроване

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

 

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь