На 200-річний парк Ніжина чекає оновлення

 

 

 

 

Продовжуємо знайомити ніжинців з проєктами-переможцями громадського бюджету 2021. Один із таких проєктів – «Облаштування доріжок в Графському парку» – автори Козієнко Сергій та Тимошик Дмитро.

Мета проєкту – це покращення якості життя мешканців міста шляхом облаштування Графського парку, що використовується як територія для занять скандинавською ходьбою, бігом та прогулянками.

Проєкт покликаний вирішити проблему нестачі облаштованих територій біля водойм, що можуть використовуватись мешканцями для відпочинку. Необхідність реалізації цього проєкту полягає в тому, що в необлаштованій частині Графського парку відсутні доріжки з твердого покриття та нема кільцевої доріжки навколо озера, потрібен пішохідний перехід через відвідний канал що відходить від озера в напрямку вул. Широкомагерської та пров. Інститутський.

Проєктом передбачено демонтаж та перенесення пішохідного мосту з парку ім.Шевченка, та встановлення його над відвідним каналом озера. Це дасть змогу зробити пішохідну доріжку навколо озера кільцевою. В разі успішної реалізації  територія стане зоною відпочинку для мешканців всього міста.

С. Козієнко розповів журналістам “Нежатин“: “Я живу поруч, займаюсь там спортом, пам‘ятаю Графський парк з дитинства, і дуже боляче дивитися, в які нетрі він перетворився. В негоду по ньому неможливо пройти, а там стежка, яка поєднує два райони. Багато людей там окрім відпочинку, займаються спортом – біг, скандинавська хода та ін.

Влітку в тих хащах неможливо пролізти. В мене був задум оздобити доріжки, освітити, зробити лавки для відпочинку, зони відпочинку. З‘єднати мостом через потічок і закольцювати доріжку навколо озера – буде зручно для прогулянок і занять бігом. Окрім цього потрібно розчистити хащі. Було б гарно оздобити узберіжжя лавками для відпочинку, контейнерами для сміття…

Думок з цього приводу багато, але після обговорення з паном Дмитром Тимошиком, дослухався його поради і ми вирішили почати з найменшого: хоча б оздобити доріжки, а там потроху продовжувати втілювати ідеї в життя.

Графський парк – це перлина нашого міста, має давню багату історію, і ми повинні зробити з нього місце, куда хотілося б прийти не тільки мешканцям Ніжина, але й гостям міста. Ніжин позиціонує себе як історичне місто, тому потрібно не забувати про такі історичні місця, як 200-річний парк”.

Фото ілюстроване

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь