Системна робота в реалізації муніципальних проєктів – запорука успіху

 

 

 

 

13 квітня під головуванням радника міського голови Сергія Охонька відбулася робоча нарада щодо розгляду основних проектів благоустрою міста Ніжина. Нагадуємо: першу таку щомісячну нараду по проєктам та програмам, які планують реалізувати у Ніжині, було проведено 10 березня.

Раніше ми писали Працівники виконкому без премій, або Реалізація нових проєктів

Тоді головуючий Сергій Охонько зазначив, що такі наради будуть проходити щомісяця з метою більш ефективного результату діяльності влади в реалізації нових проєктів та програм та для налагодження комунікацій між виконавчою владою і депутатським корпусом, взаємодії між відділами та управліннями.

На другій такій щомісячній нараді були присутні секретар ради Ю. Хоменко, керуючий справами міськвиконкому В. Салогуб, голови депутатських комісій В. Дегтяренко та В. Глотко. представники архітектурного відділу, УЖКГ та Б, економічного відділу, інвестиційного,  відділу архітектури та містобудування, голова управління комунального майна.

Розглянемо основні проекти, які було обговорено.

Будівництво басейну по вулиці Незалежності

Зі слів головуючого Сергія Охонько, проєкт щодо будівництва басейну, незважаючи на те, що три роки його блокували,  вже на фінішній прямій і є шанси на отримання державного фінансування. Але це залежить насамперед від швидкості проектантів, у перші терміни вони не вклалися. Якщо такі випадки будуть з подібними компаніями, міська рада не буде продовжувати співпрацю і знайде можливості відсторонити їх від усіх тендерів.

Конкурс на найкращу візуалізацію парку ім. Шевченка в Ніжині триває

До 23 квітня, як повідомив спеціаліст сектору інвестиційної діяльності В. Лях. Інформація про це розміщена на всіх можливих сайтах і вже є претенденти, які надсилають свої візуалізації.

Авіалогістичний центр має стати рушійною силою в системному розвитку економіки нашого регіону.

Як повідомив С. Охонько, відбувся конкурс , але його результати поки що не озвучуються, є деякі питання по переможцю, відповіді на які ми отримаємо найближчим часом. Переможця визначають силові структури на предмет можливості його долучення до стратегічного об’єкту, це нормальна практика.

Розробка дизайн-коду міста – процес творчий

Таке важливе питання, як дизайн-код міста  потребує особливого підходу і вирішується не за один місяць… Але певні напрацювання з цього питання у відділу архітектури вже є.  На нараді було озвучено, що  є пропозиція розділити Ніжин на кілька зон, в пріотитеті – його історична і центральна частини. На ремонт фасадів центральних вулиць депутатами міськради  виділено кошти, але, щоб проводити цей ремонт, треба мати рішення по кольоровій гаммі. Над цим будуть працювати найближчим часом.

Профілактика та своєчасний ремонт доріг

Програма так званого “холодного асфальтування” – потрібен спеціаліст, який буде щотижнево відслідковувати пошкодження дорожнього покриття на початкових стадіях з метою недопущення подальшого псування.  Час на це є, адже в місті розпочаті  планові ремонти доріг, а цей проект реалізується в осіннє-зимовий період та на початку весни після сходу снігу.

 

Індустріальним паркам – бути

Уже знайдено 2 інвестиційно привабливі ділянки в Ніжині, де розглядають можливість  створення індустріальних парків. Першу, площею 1,4 гектара по вул. Березанській, поділили на 2 об’єкти,  і ділянка з такою ж площею по провулку Базовий (біля залізничної колії). але спочатку вирішили їх поставити на аукціон як інвестиційні ділянки. Було вирішено розглянути територію в 9 га земель енергетики під потенційний індустріальний парк.

Тротуари 

Відділ архітектури найближчі два тижні  буде займатися розробкою схеми тротуарів в історичній частині міста, а саме – від центрального парку до річки Остер з обох боків, а також по вулицях Богушевича, Братів Зосим, та тих, де проходять туристичні маршрути. Зустріч з підприємцями, які працюють по вулиці гоголя, було проведено. Всі присутні були налаштовані приєднатися до оновлення історичної частини та, в свою чергу, привести свої магазини до відповідних норм. Питання залишається з ділянкою землі підприємця Козубенко, який вже не перший рік не може розпочати будівництво. Адже розроблений ним проект не погоджується містобудівною радою, бо закриває вікна ЗОШ №7. Але підприємець не йде на компроміс, тож ситуація є неприйнятною для інтересів громади.

Центральним вулицям – нове асфальтове покриття

Як зазначив головуючий С. Охонько, сьогодні за ініціативи міського голови Олександра Кодоли було прийнято рішення про виділення коштів на розробку проектів по вулиці Московській, Набережній та Шевченка. Це – основні  ніжинські вулиці. На них планують  повністю відновити асфальтове покриття. Це буде не ямковий ремонт, а нове покриття, з заміною бордюрів. Аналогічний проект мають на меті розробити на 2 вулиці, віддалені від центру міста. Поки йде мова про розробку проектів, адже без них не можна звертатися за фінансуванням.

Валідатори – на часі

Днями у міськраді відбувся  діалог з місцевими перевізниками щодо встановлення валідаторів у міському транспорті. Питання непросте, але його  реально вирішити, вміло організувавши технічні моменти. Маршрутки в Ніжині часто їздять переповнені і люди нерідко створюють натовп, бо заходять і виходять через одні двері. Навіть нинішня ситуація з коронавірусом не впливає на кількість пасажирів.  Тому, як було зазначено на нараді, можливо, варто розмістити на основних  зупинках поліцейських, які слідкуватимуть за черговістю людей при посадці  й контролюватимуть кількість.

РАЦС не поспішає переїжджати

РАЦС, який мав «переїхати» в будівлю УПСЗН, поки що не поспішає цього робити…  Його  керівництво, яке знаходиться в Сумах, в  листі до міськради повідомило, що вони не можуть здійснити переїзд з ряду об’єктивних причин. Найближчими днями з ними буде проведено перемовини, сподіваємось, ситуація вирішиться задовільно.

Паркування

Відпрацьовується механізм паркування та виноситься відповідне положення з урахуванням змін Кабміну на розгляд депутатів.

Водолікарню потрібно зберегти

Така потрібна нашому місту водолікарня не залишилася поза увагою. Із 29 квітня будівлю буде виставлено на  аукціон на право оренди  без зміни цільового призначення.

Додали й нові завдання на наступний місяць, а саме:

  • розгляд можливості повернення контролю над тепломережею міським комунальним підприємством, задля утримання її в належному стані. Формат: надавач послуг може бути будь-який за рішенням громадських слухань та міської ради, а самі теплові магістралі повинні утримуватись та ремонтуватися під контролем міської влади через місцеве комунальне підприємство. Доручено це питання вивчити депутатський комісії з питань житлово-комунального господарства;
  • створити комісію з вивчення пропозицій по вирішенню екологічних проблем на міському сміттєзвалищі, яка б запропонувала варіанти механізмів та відповідальних компаній для громадських слухань;
  • розпочати ремонт огорожі церкви Іоана Богослова з демонтажем дошки оголошень по вулиці Гоголя.

В цілому, як підсумував С. Охонько, ситуація по проектам задовільна, всі відділи включаються в роботу і працюють злагоджено. А працювати над чим в Ніжині вистачає…

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь