Лише на Чернігівщині: за “чорними” лісорубами стежитимуть із… космосу

 

 

 

 

Погана новина для «чорних» лісорубів Чернігівщини: постійно стежити за ними будуть із … супутника.

За інформацією прес-служби облдержадміністрації, Чернігівська область стане першою в Україні, де запровадять незвичний моніторинг. Таку можливість передбачає Меморандум між Державним космічним агентством України та Чернігівською ОДА про співробітництво у сфері космічної та науково-технічної діяльності, який підписали 27 травня.

Підписання Меморандуму створює правову основу для проведення спільних заходів. Зокрема в галузі дистанційного зондування землі, аби виявляти незаконні види діяльності.

«Для Чернігівщини проблеми розорювання земель природоохоронного фонду, вирубок лісу та стихійних звалищ сміття наскільки актуальна і важлива, що їх вирішення я визначила одним з найважливіших напрямків своєї роботи. Однією зі складових впливу на ситуацію я вважаю реалізацію проєкту зі створення системи моніторингу сміттєзвалищ, сільськогосподарських угідь, моніторингу лісовищ з використанням космічних даних та технологій», – зазначила Анна Коваленко.

За її словами, тепер факти порушень природоохоронного законодавства матимуть документальне підтвердження. Можна буде побачити, де і як незаконно використовують землю, вирубають ліс і зносять сміття.

Меморандум діє протягом п’яти років. Чернігівська область стане пілотним регіоном, де запровадять інноваційні інструменти супутникового моніторингу використання земель та інших природних ресурсів.

Фото – прес-служба ОДА

Джерело: Високий Вал

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь