Дрони чи стадіони: на що витрачають бюджет Ніжина

 

 

 

 

В Україні вже не перший тиждень точиться дискусія з приводу не цільових витрат коштів з міських, чи то державного бюджету. Зокрема, суспільство обурюється, що влада витрачає мільйони на благоустрій, поки звичайні українці збирають по копійці на армію.

Ніжин не став виключенням, містян вже довгий час непокоїть розкидання коштів, адже під час війни місто активно будує тротуари, зелені зони та ін.

Окрім того, що на подібні роботи йдуть сотні тисяч фінансування, їх якість залишає бажати кращого.

До прикладу, ось таке “море” утворюється щоразу після дощу по вул. Обїжджа, 116. Жителі будинку зауважують, раніше також стикались із подібною проблемою, проте після внутрішньо-квартальних робіт управління ЖКГ та Б пройти не можливо зовсім.

Немає опису.

Крім того, ми не раз чули нарікання й на новостворену зону відпочинку біля “Ощадбанку”. Попри те, що локацію ще не закінчили повністю, містяни вже нарікають на якість робіт.

Та насправді не стільки якість, скільки доцільність цих робіт бентежить ніжинців. Адже під час війни мільйони виділені на благоустрій та інші витрати можна було спрямувати на ЗСУ.

Міський голова Ніжина Олександр Кодола вже неодноразово зазначав, що допомагати армії не входить в обов`язки місцевої влади, проте Ніжин починаючи з 24 лютого спрямував не один мільйон на допомогу військовим.

Зокрема, починаючи з першого дня повномаштабного вторгнення із міського бюджету на обороноздатність виділили близько 70 млн. грн.

Варто зауважити, що 28 березня 2023 року на черговій сесії міської ради депутати виділили на підтримку безпеки країни майже 12 млн. грн:

  • надання субвенції з місцевого бюджету для Збройних Сил України на виконання завдань за призначенням в сумі більш ніж 10 000 000,0 грн;
  • надання субвенції з місцевого бюджету Головному управлінню Національної поліції в Чернігівській області, з метою забезпечення охорони публічної безпеки та порядку громадян у посиленому варіанті, в сумі 1 500 000,00 грн;
  • надання фінансової підтримки 16 ДПРЧ (м. Ніжин) 4 державного пожежно-рятувального загону Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області, на покращення матеріальної бази, для придбання паливо – мастильних матеріалів, в сумі 100 000,00 грн;
  • надання підтримки територіального сервісного центру №7443 РСЦ ГСЦ МВС в Чернігівській області на 2023 рік, в сумі 120 000,00 грн.

Цікаво, що рішення про затвердження “Програми фінансової підтримки територіального сервісного центру №7443 РСЦ ГСЦ МВС в Чернігівській області на 2023 рік” передбачає виділення 120 тис. грн на облаштування вбиральні у приміщенні МВС. Тож під обороноздатністю розуміють туалет у сервісному центрі?

Олександр Кодола також зауважив, що Ніжинська громада передала на потреби ЗСУ вже 26 автівок, найближчим часом планують купити ще транспорт для військових. Проте, усі авто були придбані за кошти містян, а саме, їх збирали на благодійних заходах творчих колективів міста тощо.

Незважаючи на те, що ніжинці продовжують обурюватись на не цільові витрати, бо крім армії для містян існують не менш болючі теми, як медицина чи укриття в закладах освіти, які страждають від недофінансування, міська влада спрямовує кошти зовсім на інші потреби. Наприклад, близько 150 тис. грн цьогоріч витратять на ремонт дитячих майданчиків:

Також у Ніжині продовжать ремонтувати торотуари, найближчим часом на це передбачено витрат на понад 1 млн. 300 тис. грн:

Крім того, управління освіти Ніжинської міської ради планує відремонтувати вбиральні у ДНЗ №17 “Перлинка” за понад півмільйона гривень. Цікаво, що вищезгаданий дитячий садочок не функціонує з лютого 2022 року, так як не має укриття.

Важлио зазначити, що деякі тендери, оприлюднені у матералі розраховані лише на виготовлення документації, до них додадуться ще значно більші суми на проведення робіт. Наскільки ж вони є доцільними судити лише вам, ніжинці.

Фото ілюстрове

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь