Квіти на балконах та вазони по вулицях: як планують озеленити Ніжин

 

 

 

 

30 вересня у стінах ніжинської міської ради відбулось засідання по озелененню нашого  міста.

Повідомляє «Нежатин»

Під головуванням  заступника міського голови Сергія Смаги, в обговоренні взяли участь радник міського голови Сергій Охонько, ландшафтний дизайнер КП ВУКГ Наталія Довгаль, архітектори, представники комунальних підприємств міста.

Обговорювали концепцію озеленення Ніжина, звучали пропозиції щодо запровадження озеленення в центральній частині міста та визначили  терміни, щодо надання доручень виконання службам, установам, членам робочої групи.

Отже, про все це детальніше

Наталія Довгаль запропонувала присутнім розміщувати квіткові катки (так звані вазони для квітів) в центральній частині міста біля міськвиконкому а також навпроти аптеки №13. Також прозвучала пропозиція щодо розміщення термочаш на вікнах будинків, які виходять на центральну площу міста.

Сергій Охонько зазначив, що необхідно закласти кошти на 2022 рік для фінансування витрат на озеленення, а також запропонувати мешканцям багатоквартирних та приватних будинків здійснювати догляд за рослинами, які будуть закуплені міською радою. Також він підкреслив, що для встановлення квіткових катків потрібно дослідити досвід інших міст, таких як Чернігів, Суми, Рівне, Луцьк, тощо. Адже потрібно враховувати погодні умови та їх транспортування у зимовий період.

Сергій Смага наголосив на прикладах озеленення в містах України та  необхідності організації зелених насаджень в першу чергу в центральній частині міста. Сергій Степанович зазначив, що необхідно долучати до озеленення міста підприємців, що займаються торгівлею та ресторацією.

Бойко Наталія Григорівна зазначила, що діяти потрібно згідно проєкту, щоб не перенавантажити центральну площу та зробити вигляд естетичним і презентабельним.

Порадившись, присутні на засіданні вирішили наступне: КП ВУКГ має підготувати декілька варіантів вищезазначеного озеленення з фотографіями, вказати суму кожного з них і запропонувати їх на розгляд наступних засідань і потім визначатися, яка суму закладати на наступний рік. Комісійно обстежити дерева (туї), які ростуть біля стін міськвиконкому, переговорити з підприємцями з приводу озеленення балконів та з власниками тих будівель, вікна яких виходять на центральну площу міста.

На все це виділили термін до 15 жовтня 2021 року.

Тож далі – буде

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

 

 

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь