Проекти розвитку Ніжина: цьогорічні й майбутні

 

 

 

 

25 листопада у малій залі міськвиконкому відбулося засідання під головуванням радника міського голови Сергія Охонька по проектах розвитку нашого міста.

У засіданні взяли участь перший заступник міського голови Федір Вовченко, секретар ради Юрій Хоменко, фахівці установ та відділів.

Облаштування алеї Шевченка

Замовлено проект від вулиці Козачої до Синяківської, сюди входить і проїжджа частина дороги з боковими тротуарами.

Сергій Охонько підкреслив, що потрібно надіслати офіційні листи на керівництво установ та підприємств, які розміщені вздовж вулиць, де проходитиме реконструкція. Вздовж доріг у цих локаціях заплановане мощення плитки, тож організаціям потрібно  закласти гроші  й профінансувати закупівлю плитки на тротуари на наступний рік.

Спуск на Ощадбанк по набережній з обох боків

Біля Ощадбанку є достатньо велика територія, на якій попередньо планувалося встановити оригінальні лавки.

Графський парк

Місце відпочинку, яке вже зараз є одним із улюблених ніжинцями. Реконструкція Графського парку має на меті максимально зберегти незайману природню красу парку і зробити при цьому локації сучасними і комфортними.

На засіданні обговорили можливий варіант незвичного, але гарного освітлення доріжок: світильники вмонтовано в плитку.

Фото з мережі

У січні наступного року остаточний проект має бути подано на тендер.

Реконструкція фасадів багатоповерхівок

Згідно міської цільової Програми «Співфінансування робіт з ремонту та утримання фасадів багатоповерхових житлових будинків центральних вулиць та вулиць історичної частини м. Ніжина на 2021 рік» у Ніжині вже проходить оновлення фасаду по вулиці Московській, 54 Г. Із загальної суми  95% коштів – з міського бюджету, і лише 5% – співфінансування з боку співвласників.

Присутні погодилися з тим, що дану програму потрібно продовжити в наступному році.

Шляхом цієї програми, можна зосередитися на локаціях, розміщених на центральних вулицях. Як приклад – обшарпані  2-поверхові будинки по вул Гоголя, на площі Гоголя, по вулиці Шевченка… Будівлі необхідно утеплити і оновити.

Проект “Безпечне місто”

Проект покликаний забезпечити спокій та комфорт жителів Ніжина. Одна з умов –  потрібно збільшити кількість камер відеоспостереження на вулицях нашого міста.

Громадський простір біля ЗОШ №15

Перед тим, як розпочинати роботи, потрібно чітко визначитися з баченням, яким має бути громадський простір.  Присутні погодилися з тим, що для цього варто провести опитування місцевих мешканців. Фахівець інвестиційного відділу Владислав Лях висловив пропозицію провести конкурс на передпроектну візуалізацію.

Реконструкція скверу Богдана Хмельницького

Наразі проект проходить експертизу. Роботи в сквері включають у себе облаштування доріжок,  освітлення скверу, також заплановано змінити місцерозташування пам’ятника.

Сергій Охонько підкреслив, що всі роботи з проектами  мають бути завершені до січня наступного року.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь