Інноваційні ліки проти коронавірусу МОЗ планує зареєструвати до кінця січня

 

 

 

 

Наступного тижня в МОЗ планують завершити державну реєстрацію медичного препарату «Молнупіравір», що дозволить надійти в Україну першим дозампише Українська правда з посиланням на слова Міністр охорони здоров’я Віктора Ляшка.

«Наступного тижня ми очікуємо на державну реєстрацію препарату. Ми законтрактували 300 тисяч доз і після реєстрації очікуємо на першу поставку», – зазначив Ляшко.

Молнупіравір (Molnupiravir) – препарат, що блокує фермент, потрібний вірусу для відтворення генетичного коду. Це має запобігти розмноженню вірусу та знизити ризик важкого перебігу хвороби. Це пігулки, тому не мають особливих вимог зберігання і їх зручно приймати.

Велика Британія, США, ЄС уже зареєстрували цей препарат для використання, зокрема для пацієнтів, які мають хоч один фактор ризику: надмірну вагу, вік понад 60 років, цукровий діабет або хвороби серця.

Ще 17 грудня 2021 р. у МОЗ повідомили, що закупили 300 тисяч курсів препарату «Молнупіравір». Виробник Merck на початку січня заявляв, що їхній препарат ефективний і для лікування захворювання, викликаного новим штамом «Омікрон». Проте в листопаді сам виробник визнав, що піґулки не такі ефективні, як сподівалися спершу.

Перед цим у міністерстві прозвітували про закупівлю «Паксловід», що призначений для пацієнтів на амбулаторному лікуванні. Pfizer, який виробляє ці піґулки, стверджує, що вони зменшують ризик госпіталізації та смерті від COVID-19 на 89%.

Джерело:  brovary.net.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь