Офіційна інформація по Ніжинському району станом на 3.05.2022

 

 

 

 

• Продовжуються роботи з розмінування населених пунктів району підрозділами ЗСУ та ДСНС. Підрозділами ДСНС обстежено 147,201 га території населених пунктів, 36 об’єктів, 12808 домогосподарств, 5 км ЛЕП, 8,57 км газопроводів. Виявлено та вивезено в тимчасове місце зберігання перед знищенням 12188 одиниць ВНП, Т-200/400 – 125 кг. Знищено: 8863 од., Т-400 – 110 кг. Підрозділами ЗСУ та територіальної оборони проведена робота по виявленню вибухонебезпечних предметів на площі 15809,09 га, зібрано 13101 ВНП. Роботи продовжуються. Багато територій ще не обстежено.

• Не забувайте про заборону для населення відвідувати ліси і в’їжджати до них транспортними засобами. Не з’їжджайте на узбіччя та не користуйтеся лісовими дорогами, не підходьте до знищеної техніки!

• Проводяться роботи з відновлення критичної інфраструктури та зв’язку. У районі без газопостачання все ще залишається 4 населені пункти.

• На території Ніжинського району перебуває 12010 внутрішньо-переміщених осіб.

• Тривають роботи щодо комісійного обстеження пошкоджених та зруйнованих житлових будинків, будівель та споруд на територіях громад. Для фіксації руйнувань житлового фонду громадян України скористайтеся додатком Дія.

• Начальник Ніжинської районної військової адміністрації Григорій Ковтун провів робочу нараду з керівниками структурних підрозділів Ніжинської РВА щодо питань, які пов’язані з життєзабезпеченням територіальних громад, зокрема контролем за організацією розподілу продовольчих наборів органами місцевого самоврядування, яких у громади вже надійшло 73141 од., за роботою комісій з обстеження пошкоджених/зруйнованих будівель і споруд. Григорій Ковтун доручив посилити контроль за вчасним розглядом звернень громадян, організувати роботу щодо залучення громад для ліквідації наслідків окупації в с. Велива Дорога.

• За інформацією сільськогосподарських підприємств району вже засіяно полів на площі 10511 га: ярого ячменю – 2188 га; гороху – 721 га; ярої пшениці – 529 га; вівса – 247 га; ярого тритикале – 43 га; соняшнику – 4277 га; кормових культур – 184 га.

• Школярі 14 громад продовжують навчання за дистанційною формою, 3 громад – долучилися до навчання у школах, 3 заклади дошкільної освіти відновили свою роботу. Наразі кожна громада визначається з терміном закінчення навчального року.

• Курсують пасажирський потяг Чернігів – Київ–ПАС, дизельні пасажирські потяги Ніжин – Гребінка, Ніжин – Дарниця.

• Відновлено пасажироперевезення по м. Ніжин та здійснюються нерегулярні пасажироперевезення Ніжин – Київ, Носівка – Київ, Бобровиця – Київ, Носівка – Ніжин, Ніжин – Крути, Ніжин – Пашківка, Ніжин – Вертіївка, Ніжин – Борзна, Ніжин – Куликівка, Ніжин – Шатура, Ніжин – Бережівка, Ніжин – Безуглівка, Ніжин – Лосинівка, Ніжин – Петрівка.

• Ніжинська районна військова адміністрація продовжує розподіл гуманітарної допомоги між громадами району, керівництво яких формує списки отримувачів гуманітарної допомоги. У рамках Державної продовольчої підтримки регіонів продовольчі набори були доставлені в в загальній кількості 73141 од.

• Нагадуємо всім жителям району, що розподілом продуктових наборів у населених пунктах, їх адресною доставкою до кожного мешканця громади займаються органи місцевого самоврядування – міські, селищні та сільські ради!

Сектор Інформаційної Діяльності

Ніжинська районна військова адміністрація

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь