У Ніжині функціонуватиме сучасна лабораторія, де робитимуть до 200 різних обстежень

 

 

 

 

Ще 2 роки тому було виділено біля 3,5 млн грн на облаштування в Ніжині сучасної ПЛР-лабораторії. У той час був розпал коронавірусу, і лабораторія мала б допомогти саме з діагностикою хворих на ковід.

Повідомляє Нежатин.

Як розповів сьогодні, 2 червня, в ході засідання виконавчого комітету генеральний директор міської лікарні Олександр Костирко, у майбутній лабораторії, яку сподіваються облаштувати вже цього літа, проводитимуть аналізи не лише по напрямку ковід, а проводитимуть біля 200 різних обстежень.

“І міська лікарня зможе конкурувати з приватними лабораторіями на території Ніжина, підкреслив О. Костирко. – Пацієнтам надаватимуть цю послугу за наявності електронного направлення”.

До облаштування ПЛР-лабораторії є цілий ряд суттєвих вимог. Тому за це час було розглянуто три можливі варіанти приміщень: серед них шкірно-венерологічний диспансер, водолікарня, або ж розмістити лабораторію на території неврологічного відділення. Все ж обрали четвертий – на території харчоблоку пологового будинку.

Олександр Костирко зауважив, що в майбутній лабораторії – чутливе обладнання, дуже високі вимоги до стерилізації і бактеріологічного контролю, кімнати мають бути практично стерильні та ізольовані.

На сьогодні така лабораторія є лише в Чернігові.

Фото ілюстрове

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь