Депутат із Ніжинщини зазіхнув на 2 гектари землі

 

 

 

 

За позовом прокурора скасовано рішення, прийняте в умовах реального конфлікту інтересів

Завдяки активній правовій позиції прокурорів, Чернігівським окружним адміністративним судом задоволено адміністративний позов прокуратури, заявлений до Перемозької сільської ради та Лосинівської селищної ради Ніжинського району про визнання незаконним та скасування рішення, яким надано дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 2 га у приватну власність, прийняте в умовах реального конфлікту інтересів.

Під час вивчення питання щодо повноти відшкодування збитків, завданих корупційними діяннями у земельній сфері, встановлено, що депутатом сільської ради Ніжинського району, в порушення п. п. 1, 2 ч. 1 ст. 28 Закону України «Про запобігання корупції», не вжито заходів щодо недопущення виникнення реального конфлікту інтересів, а саме не повідомлено сільську раду та Національне агенство з питань запобігання корупції про наявність у нього реального конфлікту інтересів під час здійснення ним депутатської діяльності, а саме голосування на сесії ради за рішення на свою користь щодо відведення земельної ділянки у приватну власність.

У ході судового розгляду прокурором доведено незаконність прийнятого сільською радою рішення, а тому судом його визнано незаконним та скасовано.

Чернігівська обласна прокуратура

Фото ілюстрове

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на   наш Telegram  

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь