Програма «Прихисток»: переселенці отримують дах над головою, а хто їх прихистив – грошову компенсацію

 

 

 

 

Шановні мешканці Ніжинської територіальної громади!

Хоча на сьогодні у нашому регіоні відносно спокійно, до нас продовжують прибувати громадяни, які покинули свої домівки через війну. Просимо Вас прийти їм на допомогу.

Саме для таких власників житла, які приймають у своїх домівках безкоштовно переселенців, Урядом прийнято рішення, спрямоване на їх підтримку. Власникам надана можливість отримання компенсації витрат за розміщення внутрішньо переміщених осіб (крім членів своєї сім’ї у розумінні Сімейного кодексу України), передбаченої Порядком компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19.03.2022р. №333 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 29.04.2022 №490).

Власник житла, в якому є місце для прийому переміщених людей, може самостійно подати оголошення про своє житлове приміщення до веб-ресурсу «Прихисток» або, у разі неможливості зробити це самостійно, звернутись до Управління соціального захисту населення Ніжинської міської ради (м.Ніжин, вул. Гоголя,6 щоденно з 900 до 1500, крім вихідних), де вам допоможуть це зробити.

Це житло включається у реєстр житлових приміщень, доступних для безоплатного розміщення внутрішньо переміщених осіб у Ніжинській територіальній громаді.Не пізніше, ніж протягом наступного дня після розміщення внутрішньо переміщених осіб в житловому приміщенні, необхідно подати до Управління заяву про їх розміщення із зазначенням персональних даних кожного.

Це можна зробити особисто в Управлінні соціального захисту населення Ніжинської міської ради або відправити документи електронною поштою на адресу – sobes_7427@ukr.net.В подальшому такі особи матимуть змогу отримати компенсацію витрат за розміщення внутрішньо переміщених осіб, сума якої за кожен людино-день становить 14,77 грн.Заява на отримання компенсації подається щомісячно не пізніше ніж протягом п’яти днів з дня закінчення звітного місяця, або у паперовій формі особисто в Управлінні, або в електронній формі на зазначену вище електронну адресу.

Станом на 20 липня 2022 року, за даними реєстру житлових приміщень, доступних для безоплатного розміщення внутрішньо переміщених осіб у Ніжинській територіальній громаді, наявні 27 житлових приміщень. У 26 з них вже розміщені 63 переселенці, а власникам цих приміщень за період з травня по червень 2022 року відшкодовано кошти на загальну суму 26 689,39 грн.

Сьогодні лише в одному приміщенні наявні два вільні місця для розміщення внутрішньо переміщених осіб.Відтак, закликаємо мешканців Ніжинської територіальної громади не залишатись осторонь чужої біди і, за можливості, розмістити у себе осіб, які в зв’язку з активними бойовими діями змушені покинути своє постійне місце проживання та шукати прихистку на території нашої громади.

Ніжинська міська рада

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на   наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь