Прийнято рішення про перейменування вулиць у Ніжині

 

 

 

 

У Ніжині перейменуванню підлягають 93 вулиці, назви яких пов’язані з росією та радянським минулим. Сьогодні, 29 серпня, депутати міської ради прийняли рішення про перейменування 56 вулиць.

Повідомляє Нежатин.

Комісія з цього питання працювала тривалий час – з квітня по серпень. У її складі- історики, науковці, депутати, працівники управління культури, активні ніжинці. Думки розбігалися! Виникали і жваві обговорення, і дискусії, і різні пропозиції.

Влучно висловився сьогодні, під час розгляду проекту, депутат Євген Луняк, який входив до робочої групи з питань перейменувань:

“Ми повинні очиститися від російського і радянського спадку, який тяжіє над Ніжином. Згадаймо, як у 2013 році ми перейменували площу Леніна на площу імені Франка. Ніжин впевнено зробив цей крок! Зараз треба очистити наше місто від російських назв, які нам нав’язували з москви. Ми повинні дбати про своє, власну культуру і своє минуле!”.

Із перейменованих – 4 ніжинські вулиці носитимуть ім’я міст-побратимів Ніжина, які першими подали нам руку допомоги в кінці лютого та в березні, з перших днів повномасштабного вторгнення рашистів – Дембиця, Олькуш, Свідниця (Республіка Польща), Прейлі (Латвійська Республіка).

Ще 4 вулиці назвуть на честь загиблих Героїв, які були родом з Ніжина… Це вулиці Олександра Бориса, Дмитра Крошки, Ігоря Козубенка, Олександра Яцика.

Фото списку вулиць взято зі сторінки секретаря ради Юрія Хоменка

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь