У Ніжині має бути єдине медичне містечко: депутатів райради закликають прийняти виважене рішення!

 

 

 

 

І знову постає питання подальшого функціонування КНП «Ніжинська центральна районна лікарня».

Стало відомо, що завтра, 31 серпня, відбудеться сесія Ніжинської районної ради. Серед питань порядку денного – проект рішення щодо передачі районної лікарні лікарні іншим ТГ: або Ніжинській, або Вертіївській громаді.

Повідомляє Нежатин.

Нагадаємо, що на минулій сесії достатню кількість голосів не набрала жодна з громад. А опісля сесійного засідання до Ніжинської міської ради зверталися колективи дитячого, терапевтичного, хірургічного відділення районної лікарні з проханням передати комунальний заклад “Ніжинська ЦРЛ” у комунальну власність саме Ніжинській міській раді, посилаючись на те, що попередньо збори з трудовим колективом ніхто не проводив, думкою середнього і молодчого медперсоналу не цікавилися, та й з фінансової точки зору краще працювати саме у міській лікарні.

По суті, все, що розділяє районну і міську лікарні – це той паркан, який ділить територію… Тому медики КЗ “Ніжинська ЦРЛ” і звернулись до міського голови м. Ніжина Олександра Кодоли, а міська влада Ніжина, в свою чергу, розділяє їх думку і має наміри знести той паркан і створити єдине потужне медичне містечко.

Додамо, що опісля надання чинності закону Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення надання медичної допомоги Ніжинська лікарня має під час візиту начальника обласного управління охорони здоров’я Андрія Лінника, зазначив, що Ніжинська міська лікарня визнана кластерною. А якщо така лікарня є в місті, то всі медичні заклади на території автоматично переходять у її підпорядкування.

Тож нові кроки медичної реформи говорять про те. що в таких містах як Ніжин де будуть кластерні лікарні, повинно бути одне потужне медичне містечко.

Депутати районної ради, не піддавайтесь, слухайте свій здоровий глузд!

є інформація що обдзвоювали з проханням проголосувати за те щоб голосували за вертіївку.

військова адміністрація використовує свій адмін ресурс. Що може Вертіївка? якщо у її громаді були борги по зарплаті вчителям, медикам, закрили будинок для людей похилого віку, бо не мали коштів на фінансування. Минулого року опалювальний сезон у своїй лікарні почали на 2 місяці пізніше. Заберуть, доведуть до банкрутства і зроблять чийсь приватний медичний заклад.

Вчинити як того вимагає сьогодення і законодавство України, де буде одне кластерне медичне містечко, де люди отримуватимуть якісні медичні послуги , де є сучасне обладнання і кваліфіковані спеціалісти.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь