Бюджет Ніжинської територіальної громади виконано на 113,8%: деталі

 

 

 

 

Незважаючи на війну, Ніжинська територіальна громада перевиконала бюджет на 43,9 мільйонів гривень по власних та закріплених доходах.

В умовах воєнного стану за підсумками 8 місяців 2022 року обсяг бюджету Ніжинської міської територіальної громади склав 456,3 мільйонів гривень, з них загальний фонд 450,0 млн. грн, спеціальний – 6,3 млн. грн. Про це 15 вересня на засіданні виконкому повідомила т.в.о. начальника фінансового управління Ніжинської міської ради Маргарита Фурса.

«Завдяки своєчасній сплаті до бюджету громади податків, зборів та інших платежів суб’єктами господарювання за 8 місяців цього року маємо перевиконання бюджету. Власні доходи загального фонду у січні-серпні 2022 року виконано на 113,8 відсотка. Понад план надійшло 43,9 млн.грн.» – коментує т.в.о. начальника фінансового управління Ніжинської міської ради Маргарита Фурса.

Власних та закріплених доходів до загального фонду бюджету надійшло 362,3 млн. грн. В порівняння з відповідним періодом минулого року на 82,1 млн. грн. більше, або на 29,3%.

Збільшення доходів, перевиконання плану забезпечено в основному за рахунок збільшення надходжень по податку на доходи фізичних осіб на 28,2 млн. грн та по платі за землю на 25,9 млн. грн.

Податку на доходи фізичних осіб за 8 місяців 2022 року до бюджету громади зараховано 243,9 млн. грн. В порівнянні з аналогічним періодом попереднього року цих доходів отримано на 87,7 млн. грн більше, що пов’язано:

  • із збільшенням на 4 відсотки зарахування податку на доходи фізичних осіб до загального фонду бюджетів сільських, селищних, міських територіальних громад (відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2022 рік»);
  • збільшенням надходжень податку на доходи фізичних осіб з грошового забезпечення, грошових винагород та інших виплат, одержаних військовослужбовцями та особами рядового і начальницького складу на 75,2 млн. грн (в 6 разів);
  • збільшенням розміру мінімальної заробітної плати та посадового окладу працівника І тарифного розряду ЄТС.

Найбільшими платниками податку на доходи фізичних осіб є Чернігівський ОТЦК та СП (від цього платника до бюджету надійшло 41,2 млн. грн) та САЗ ОРСЦЗ ДСНС України (26,6 млн. грн).

Плати за землю отримано 61,6 млн. грн. Найбільшим платником земельного податку є АТ “Укрзалізниця”. Надходження від цього платника за січень-серпень 2022 року склали 50,3 млн. грн, в порівнянні з відповідним періодом минулого року на 3,4 млн. грн більше.

Бюджет перевиконали і в Нововолинській громаді (103,5%), Рівненській громаді (105,9%), Мукачівській громаді (110,8 %) та інших громадах України.

Асоціація міст України підтримує ухвалення змін до Бюджетного кодексу України щодо посилення гнучкості місцевих бюджетів та підвищення оперативності прийняття рішень.

Ніжинська міська рада

Фото ілюстрове

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь