Туристичний фронт: два заклади Ніжинщини нагороджено грамотами до Дня туризму

 

 

 

 

Сьогодні туристична галузь в цілому зазнала значних руйнувань через військову агресію російської федерації. Але навіть в умовах війни вона продовжує функціонувати. У багатьох містах проводяться екскурсії, майстер-класи, благодійні заходи та інше.

Через війну надходження до державного бюджету від туристичної галузі скоротилися майже на 26% в порівнянні з аналогічним періодом 2021 року. Однак, туристичний збір в Україні за перші 6 місяців зріс на 29% попри збитки, які зазнала галузь в цілому. Сума туристичного збору склала 89 млн. 420 тис грн.

Представники туристичної галузі та культури сьогодні також наближають нашу перемогу, активно допомагаючи Збройним Силам України, українцям, які вимушено покинули свої домівки, співпрацюють з волонтерами, громадськими та міжнародними організаціями.

Саме тому, 27 вересня 2022 року, Департаментом культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації відбулось нагородження грамотами та подяками з нагоди Всесвітнього дня туризму та Дня туризму в Україні, зокрема Ніжинського краєзнавчого музею ім. І. Спаського Ніжинської міської ради та Туристичного комплексу «Вітрила Маклая» (м. Батурин).

Чернігівщина туристична

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь