Ковід відступає від ніжинців

 

 

 

 

Щодня кількість хворих на Covid-19 зменшується.

За останній тиждень у нашій громаді зареєстровано 77 нових випадки. В порівнянні з минули тижнем це на 11 випадків менше.

Госпіталізовано до Ніжинської центральної міської лікарні з Covid-19 та підозрою на коронавірусну хворобу – 10 пацієнтів, за минулий тиждень – 16. На разі в інфекційному відділенні НЦМЛ на стаціонарному лікуванні знаходиться 15 пацієнтів з коронавірусною хворобою. Проте маємо один летальний випадок – від Covid-19 померла жінка.

Про зменшення захворюваності на COVID-19 інформує і Ніжинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги. За минулий тиждень зроблено 174 швидких тести на COVID-19, 54 серед них – позитивні.

👉 Головні симптоми коронавірусної інфекції:

лихоманка та підвищення температури у перші дні хвороби;

кашель, нежить;

головний біль, біль у горлі;

нудота, блювота, діарея;

кон’юктивіт;

втрата смаку чи нюху;

біль у м’язах і суглобах;

підвищена втома;

шкіряний висип.

Профілактика захворюванню: 📌вакцинуйтесь; 📌мийте руки з милом, користуйтесь антисептиком; 📌носіть маску, прикриваючи ніс і рот; 📌дотримуйтесь дистанції 1,5 м; 📌регулярно провітрюйте приміщення, дезінфікуйте поверхні; 📌дотримуйтесь кашльового етикету та самоізоляції.👉 Рекомендації людям із симптомами Сovid-19: 📌залишайтесь вдома; 📌зателефонуйте до свого сімейного лікаря. Опишіть йому свої симптоми. Розкажіть про те, чи були ви у контакті з людьми, які можуть бути інфікованими.

Виконуйте інструкції лікаря; 📌якщо температура тіла вища 38, не «збивається» та ускладнене дихання – терміново викликайте швидку допомогу.👉 Симптоми, за яких може знадобитися госпіталізація: 📌ускладнене дихання або задишка у стані спокою; 📌сатурація з рівнем кисню у крові менше, ніж 92%; 📌біль чи відчуття стискання у грудях; 📌порушення мови чи рухових функцій; 📌інші ознаки, які загрожують життю та свідчать про критичний стан.

За матеріалами Ніжинська міська рада

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь