Морози чи мряка: яку погоду очікувати цієї зими

 

 

 

 

Підвищення температури повітря у порівнянні з торішньою зимою можливе на два градуси. Про це повідомила завідувач відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС Віра Балабух.

За її прогнозом, сильних морозів і снігопадів цієї зими не передбачається. Середня температура триматиметься на рівні від +1…2°С у південній частині України та до -2…3°С у східній та північно-східній частині країни.

За словами Віри Балабух, найтеплішим місяцем цьогорічної зими стане грудень. У середньому температура повітря триматиметься на рівні від -1°С до +3°С і вище. До нового року морози стануть сильнішими, проте снігопади не передбачаються.

Сніжна погода буде рідкісним явищем у січні. Балабух вважає, що останній місяць зими не відрізнятиметься температурними показниками від січня, проте сніжних днів побільшає. Повідомляється, що в найтепліший місяць зими на термометрах можна буде побачити +6°С, а в найхолодніший -10°С. Імовірність тривалих морозів цієї зими Балабух оцінює як низьку.

Челайн

Фото ілюстрове

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь