Ми ж не орки, щоб залишати після себе сміття!

 

 

 

 

Парки та вулиці, тротуари й двори буквально встелені сміттям – від поодиноких недопалків та папірців до цілих куп непотребу.

Бруд у скверах, на берегах Остру та озер став настільки звичним, що багато хто взагалі не помічає його, сприймаючи як невід’ємну й неминучу частину пейзажу.

Картина, яка стала типовою на ніжинських зупинках громадського транспорту (незалежно від того, чи є там урна) – пасажир робить останню затяжку цигаркою і, за мить до того, як зайти в маршрутку, кидає недопалок просто під ноги.

Розсипи бичків оточують лавочки в парках і зупинки громадського транспорту, стеляться в траві обабіч пішохідних доріжок і під балконами, на яких люблять «подихати» курці. До бичків додаються різноманітні обгортки, шкаралупа, лушпиння, пластикові пляшки й жерстяні банки, бите скло від кинутих пляшок.

Величезна кількість мешканців навіть не замислюється над тим, щоб якось утилізувати сміття і просто кидає його де заманеться.

Кожен, хто залишає після себе сміття вважає, що воно (сміття) само собою десь дінеться, але не кожен усвідомлює скільки часу і сили щодня вкладається для підтримки чистоти нашого міста.Прибравши одну ділянку, прибиральники та працівники з дільниці утримання парків і скверів комунального підприємства “Виробниче управління комунального господарства” вірять та надіються, що вона буде чистою від сміття, але кожного наступного дня мають таку ж саму “картину”, що була до прибирання.

Всі хочуть, щоб вулиці, парки, сквери, дитячі майданчики, береги були чистими та впорядкованими, але не треба сподіватися на когось. Слід розпочати з самого себе, адже від кожного мешканця залежить чистота, порядок та краса рідного Ніжина.Тож, шановні мешканці Ніжинської громади, давайте не смітити там, де живемо, і поводитися зі сміттям, відповідно до чинного законодавства. Ставтесь свідомо до своїх зобов’язань у сфері поводження зі сміттям. Цініть роботу працівників з благоустрою та комунальників.Зробимо довкілля чистішим. Якщо ми не збережемо чистоту у Ніжині сьогодні – наше місто ризикує перетворитись на величезний смітник!

КП ВУКГ

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь