“Чернігівобленерго” поєднав графіки погодинного та аварійного відключення електроенергії

 

 

 

 

Раніше в НЕК наголошували, що обласні енергетичні компанії мають розробити графіки погодинних відключень, то вже за кілька днів виявилося, що цей метод в теперішніх умовах зовсім неефективний – таких відключень не вистачає, щоб ліквідувати дефіцит електроенергії у мережі. Саме тому в багатьох областях на графіки погодинних відключень, які заздалегідь були доведені до споживачів, наклалися ще й графіки аварійних відключень. Відповідно й визначити, коли ж електроенергія гарантовано буде, для споживачів стало справою практично нереальною.

В АТ «Чернігівобленерго» вирішили піти іншим шляхом – розробили свої графіки так званих можливих відключень електроенергії.

У цих графіках ми фактично поєднали два види графіків відключень електроенергії – графіки аварійного відключення та графіки погодинного відключення. Те, що вийшло в результаті, я назвав би графіками гарантованого постачання електроенергії, – говорить Голова правління АТ «Чернігівобленерго» Михайло Ільницький.

Адже з їх допомогою кожна із двох груп споживачів, які заведені в ці графіки, може точно визначити, коли електроенергія у неї буде! Зараз ми можемо це гарантувати на 99%. В інші ж проміжки часу, які у графіках вказані як години можливих відключень, наявність електроенергії ми не гарантуємо, однак вона може бути, якщо немає дефіциту електроенергії в мережі.

Таким чином нашим споживачам набагато простіше підлаштувати свою роботу і побут під сучасні реалії. Із такими графіками можна чітко зорієнтуватися, коли краще вмикати побутову техніку чи техніку на підприємствах, а коли краще цього не робити.”

Chernihiv Oblenergo

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь