Він хоче грати у футбол і їздити на велосипеді. Нашої допомоги потребує 11-річний Владислав Ковнер із Ніжина

Нашої допомоги потребує і 11-річний Владислав Ковнер із Ніжина. У лютому, перед повномасштабним вторгненням росії, у нього виявили хондробластичну остеосаркому лівого дистального відділу стегнової кістки.

Остеосаркома — це злоякісна пухлина кісток, яка найчастіше спостерігається в дітей-підлітків. Може розвинутися в будь-якій кістці, але найчастіше страждають кістки саме рук і ніг. Імовірність довгострокового вилікування пацієнтів з єдиною локалізованою остеосаркомою, яку можна видалити хірургічним шля­хом, складає 65-70%. Якщо ж на момент ви­явлення пухлина вже поширилася (є метаста­зи), виживають лише близько 30% хворих.

— У Владика просто почала боліти ліва нога — біль був у ділянці стегна. Батьки од­разу ж звернулися до ніжинських лікарів, які направлення в Чернігівську обласну Дитячу лікарню. Звідти Владика направили в “Охматдит». Було ясно, що хвороба сер­йозна. Діагноз виявився направду страшним – «четверта стадія остеогенної сарко­ми». Проте почати лікування в Києві нам так і не вдалося — почалася війна… — згадує тіт­ка хлопчика Ніна Рева. — А час у цьому ви­падку втрачати було не можна…

Допомогли родині Ковнерів волонтери — у березні вони доправили Владика на лікування до Мюнхенської клініки педіатрії та підліт­кової медицини «Швабінг» у Німеччині. Знову аналізи, обстеження… Але діа­гноз українських лікарів, на жаль, лише під­твердився, — зітхає Ніна Рева.

— Батьків ознайомили з протоколами лікування цієї хвороби і почали його. Спочатку було кілька курсів хіміотерапії, потім променева терапія, та навіть після такого агресивного лікування висновок лікарів виявився невтішним – ані на хіміотерапію, ані на променеву терапію пухлина не зреагувала. А минуло ж уже вісім місяців! Німецькі лікарі констатували: вони зробили все, що могли…

Однак шанс на по­рятунок племінника в нас таки з’явився: усі висновки лікарів батьки Владика надіслали в ізраїльську клініку, і там погодилися взяти його на лікування. Позитивні прогнози в них є. Та на заваді стоїть, як завжди, одна пере­пона — брак коштів. Загалом лікування в Із­раїлі має коштувати 250 тисяч доларів, од­нак клініка згодна почати його за наявності 50-60 тисяч. Решту ж можна зібрати пізні­ше, звернувшись в українські та міжнарод­ні благодійні фонди. Проте і 50 тисяч дола­рів для пересічної української родини — су­ма непідйомна. Тато Владика Валерій за­раз без роботи – як і багато українців, втра­тив її ще в лютому, нову ж зараз знайти про­сто нереально, мама Тетяна помічник ви­хователя в дитсадку. Де їм узяти ті 50 тисяч доларів? Саме тому ми вимушені звертати­ся до людей — інакше Владика не врятувати.

Спокійний, добрий і щедрий — так про Владика Ковнера говорять усі, хто його знає. Як, мабуть, усі хлопці в його віці, він любить футбол і кататися на велосипеді, тож мріє, що колись ці звичайні речі знову стануть для нього доступними. Допоможіть цій мрії здійснитися!

Свої посильні пожертви на лікування Владика ви можете перерахувати на карт­ку ПриватБанку №4149 4991 5732 6131 (Ковнер Тетяна Анатоліївна). Телефон — (068) 235-33-61. Усі рідні Владика будуть вам дуже вдячні!

Джерело: газета “Гарт” від 10.11.2022, Катерина ДРОЗДОВА. Фото з альбому родини Ковнерів

gorod.cn.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь