Ніжинський пологовий будинок отримав нове обладнання

 

 

 

 

Нещодавно жіноча консультація Ніжинського пологового будинку отримала новий сучасний прилад для лікування передракових станів шийки матки – апарат високочастотний електрохірургічний ЕХВЧ 200 «Надія-4», про це повідомляє Ніжинська міська рада.

Апарат придбаний коштом міської громади, його вартість 61,9 тис. грн.

Новий апарат дозволяє проводити різання, коагуляцію та зварювання біологічних тканин за допомогою високочастотного електричного струму.

Завідувачка жіночої консультації Оксана Чистякова підкреслила, що апарат ЕХВЧ 200 «Надія-4» є приладом нового покоління. Він, на відміну від старих електрохірургічних апаратів, має радіохвильову функцію, що дозволяє поводити хірургічні втручання у максимально щадному режимі. Тому такий апарат можна використовувати для лікування жінок, які ще не народжували.

Застосування апарату дозволяє не тільки зменшити час оперативного втручання, але й уникнути післяопераційних ускладнень: набряків, запалення, виникнення рубцевої деформації шейки матки, що значно покращує ефективність лікування хворих та зменшує час одужання. Операційні втручання проводяться в амбулаторних умовах, швидко і достатньої безболісно.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь