Чернігівські депутати закликали заборонити УПЦ МП

 

 

 

 

Сьогодні, 30 листопада, на 24-й сесії Чернігівської міської ради VIII скликання депутати прийняли звернення до Верховної Ради з пропозицією заборонити РПЦ МП та всі її структурні підрозділи на території України.

Відповідну пропозицію внесла у порядок денний депутатка Ірина Соломаха:

У зв’язку з загальною ситуацією у державі, вношу проект звернення Чернігівської міської ради щодо негайної заборони в Україні Російської православної церкви, її структурних підрозділів і залежних від неї організацій, – пояснила пані Ірина. – Московська церква зобов’язана відкрити своє правдиве ім’я. Я хочу, щоб всі депутати зрозуміли: без загальної підтримки міських, районних, обласних рад, Верховна Рада під час війни не зможе внести правки до необхідних законів й буде відбуватися далі те, що відбувалося. Наша слабохарактерність до початку війни, дозволила відбуватися цим процесам. Ми зараз маємо приймати чіткі, жорсткі рішення, згідно з ситуацією.

У своєму виступі міський голова Владислав Атрошенко підкреслив, що подібне звернення не є наступом на свободу віросповідання:

Не можу не погодитися з суттю цієї пропозиції. Не може бути представництва будь-яких релігійних організацій тієї країни, яка вбиває наших громадян. Це не є наступом на віру. Віра у Господа – це святе. Відношення кожної людини до віри та Бога – цього точно ніхто не чіпає, – підкреслив мер Чернігова.

З присутніх на сесії 30 депутатів, це рішення підтримали 24 людини. Отже звернення було прийнято.

0462

Фото ілюстрове

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь