Гостя з Франції зацікавив Ніжинський університет. Фото

 

 

 

 

20 грудня у ході візиту до міста Ніжина архітектор, урбаніст, засновник бюро Martin Duplantier Architectes (Париж, Бордо), Президент Національної асоціації архітекторів Франції Мартен Дюплантьє відвідав Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя і провів зустріч з ректором університету Олександром Самойленко та керівником проєктного офісу університету, доцентом Yevhen Plotnikov .

Гостя із Франції зацікавили умови, в яких здійснюється функціонування закладу вищої освіти (Гоголівський корпус університету є пам’яткою історії та архітектури національного значення) та навчання студентів в умовах війни, а також Мосьє Мартен із великою зацікавленістю ознайомився із експозицією Музейного комплексу університету у ході екскурсії, яку провела його директорка Anna Parubets, та Пунктом незламності, який діє на території університету.

Пан Президент залишився у захваті від стійкості та героїзму українців, які, навіть в таких складних умовах, продовжують боротися і жити, навчатися і навчати. Крім того, були обговорені напрями подальшої співпраці та можливі шляхи реставрації корпусу й окремих картин, серед яких є полотна французьких майстрів.

За матеріалами Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь