Затишний і мальовничий Графський парк

 

 

 

 

Цікаве про наше місто

Графський парк був закладений у другій половині XVIII століття на території урочища Обідовщина. Вважається, що парк заснував Ілля Безбородько, який в другій половині XVIII століття придбав землі майбутнього парку у Вітгенштейнів. У 1964 році парк отримав статус пам’ятки садово-паркового мистецтва.

Парк розташовується на території Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя. Іноді можна почути, що його називають парком педагогічного інституту, бо в 1932-1998 роках університет називався педагогічним інститутом. Раніше в парку полюбляли відпочивати видатні студенти Ніжинського університету, серед яких були Микола Гоголь, Євген Гребінка, Віктор Забіла, Аполлон Мокрицький та багато інших.

Графський парк досить маленький та має загальну площу всього 5 га, але водночас він дуже затишний із великою кількістю різноманітних зелених насаджень.

Головною родзинкою парку є ставок, на березі якого стоять великі верби, котрі віддзеркалюються у воді та створюють неймовірно мальовничу картинку.

Вандрівка

Фото Валентини Пильник

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь