Ніжин: призма відбудови

 

 

 

 

У межах проєкту «Економічний RestART», організатором якого є ВГО Українська бібліотечна асоціація за партнерства агенції економічного розвитку PPV Knowledge Networks, 11 січня в центральній міській бібліотеці відбувся захід для тих, хто закоханий в архітектуру.

Повідомляє Нежатин.

Гості з Мукачева, а це були архітектори, містобудівники Денис Павлишин, Андрій Луца, Андрій Нечаєв враховуючи те, що аудиторія зріла, провела зустріч у форматі публічних просторів. Зокрема, вони ознайомили учасників заходу зі своїми проєктами, котрі змінюють обличчя Мукачева – міста, яке за кількістю населення аналогічне Ніжину.

 Один із них приурочений ошатності набережної, так як їхня річка є соціальним магнітом, місцем проведення часу відпочинку місцевого населення. Проєкт, до якого була задіяна значна частина громади Закарпатського міста, визвав у ніжинців цікавий інтерес, оскільки  ми маємо Остер і ця тема не втратила актуальності для нас.

Гості ознайомили присутніх й з іншими архітектурними задумами, які змінюють обличчя Мукачево на краще. Проєкти міської інфраструктури приваблювали слухачів своєю відносно недорогою вартістю, що на сьогоднішній день вкрай важливо. Перед впровадженням їх у життя особливу роль архітектори відводять соціальному опитуванню. Тут думка громади має переважне право.

Друга частина зустрічі відбулася вже за стінами бібліотеки. Прогулюючись центральною частиною нашого міста, його учасники побували в музеї поштовій станції, пройшлися повз Миколаївський храм. Ніжинці не минули нагоди й похвалитися візитівкою міста – пішохідною Гоголівською, яка після реконструкції виглядає модерново.

Вже у другій частині зустрічі гості поділилися досвідом як завдяки зміні інтер’єру можна зробити житло зручним і комфортним.

 

Олександр Василенко

Фото автора

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram


 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь