Ні дня без рукоділля: всупереч хворобі, носівчанка Алла створює красу. Фото

 

 

 

 

Те, що улюблене заняття рятує від нудьги і поганого настрою, носівчанка Алла Каленик знає не з книжок, а з власного досвіду. ЇЇ хобі – рукоділля. І хоч дається це заняття майстрині не так вже й легко, бо з дитинства хворіє на ДЦП, вона не падає духом та запевняє, що не може й дня прожити, щоб не взятися за шиття чи плетіння.

Повідомляє Нежатин.

А коли втомлені через тяжку хворобу руки втомляться тримати голку з ниткою, Алла починає викладати картини огранованими акриловими стразами, взявшись за так звану алмазну вишивку.

До речі, цей вид рукоділля майстриня опанувала порівняно недавно, утім, наразі він – її найулюбленіший.

Трохи втомившись і від цього, переходить на інший вид рукоділля – в’яже гачком мереживні серветки. Тільки б не сидіти склавши руки.

Її виробами прикрашені всі кімнати у будинку Калеників. Частина їх знайшли своє місце на стінах домівок рідних та знайомих родини. Ікони, картини із зображеннями пташок, тварин, пейзажні витвори – усі вони неймовірно світлі та добрі, як і сама усміхнена рукодільниця. Попри тяжкий діагноз, вона знайшла свою улюблену справу, яка приносить їй задоволення та радість. 

Набори та матеріали для рукоділля Алла обирає сама в інтернет-магазинах всесвітньої мережі Інтернет, замовляють разом з мамою – Ніною Василівною. Видно, що батьки всіляко підтримують свою доньку у її захопленні, надихають на створення нових проектів та додають сил для нових звершень в майстерності рукоділля.

А ще Алла з теплом згадує свою першу вчительку, яка першою прищепила їй любов до творчості, допомогла знайти себе в цих видах мистецтва, – сусідку Любов Чижову. На жаль, її вже немає в живих. Але саме ця жінка вперше запропонувала їй зайнятися рукоділлям та навчила техніці вишивання хрестиком. Тепер вона б могла пишатися своєю ученицею, яка також знайшла себе у вишивці та вже не уявляє свого життя без цього захоплення. На цьому виді рукоділля Алла зупинятися не стала, їй хотілося й надалі розвивати свою майстерність. Опанувати вишивку бісером та техніку в’язання гачком допомогли Тетяна Коломійченко, Наталія Гончаренко та Ольга Лапка.

Не зважаючи на всі випробування, що випали на її долю, Алла залишається по життю оптимістом. Адже переконана, що кожна людина створена згідно з Божим задумом, в кожного є конкретна місія в житті.

Головне – не здаватися, навіть, якщо здається, що сил нема. Людина може багато, якщо захоче. Своїм прикладом це і підтверджує.

Марина ЗУБ

На знімках: Алла КАЛЕНИК та її вироби

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь