Що чекає на Ніжин у 2023 році: плани та пріорітети

 

 

 

 

Про головні пріорітети Ніжина на 2023 рік, сьогодні, 17 січня, на оперативній нараді розповів міський голова Олександр Кодола.

Передає “Нежатин

Одним із головних напрямків залишається допомога Збройним силам України:

Скільки у нас буде можливостей, стільки ми будемо підтримувати наших воїнів. Так, як робили у 2022 році, починаючи від виділення коштів на військові підрозділи, завершуючи конкретною допомогою: необхідним обладнанням, автомобілями, одягом.” – зауважив Олександр Михайлович.

Пріорітетом у цьому році є безпека (облаштування укриттів):

Ряд шкіл та садочків не мають укриттів, тому ми розглядаємо можливість будівництва нових укриттів біля цих закладів, щоб діти могли повноцінно навчатись.

Також продовжиться робота з комунальними підприємствами міста, посилення матеріально-технічної бази:

Дещо вже було придбано для ЖЕКів в останні місяці 2022. Але технічний парк потрібно й надалі модернізовувати для якісного виконання робіт по Ніжину.” – підкреслив міський голова.

Важливим завданням є створення єдиного медичного містечка, наприкінці року Ніжинська районна лікарня було передана на баланс міста, зараз триває процес приєднання закладу до міської лікарні. Разом вони мають скласти потужний медичний кластер, який буде надавати якісні послуги для жителів міста та району.

Крім того, продовжиться реставрація вул. Гоголя, зокрема це стосується фасадів комунальних закладів:

Мова йде про 7 школу, де мають провести глобальні роботи: ремонт фасаду, покрівлі, а також внутрішні роботи. Щоб будівля стала прикрасою міста, а також пішоходної зони.

Також ремонту зазнають й пішохідні тротуари:

“Їх дійсно не вистачає в місті, що створює проблеми. Тому будемо пробовжувати маштабну роботу по будівництву або реставрації тротуарів, і звичайно не забуваючи про дороги, якими пересувається транспорт.” – констатував Олександр Кодола.

Дарина Кузнєцова

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь