Побачила світ книга ніжинки Людмили Корженко

 

 

 

 

Книгу ,,Темні спіралі смарагдового Круга”, автором якої є ніжинка Людмила Корженко, було презентовано більше року тому, а тиражовано – лише зараз. Про це повідомляє авторка на своїй сторінці в мережі Фейсбук.

Пише Нежатин.

Письменниця розповідає, що книга включає в себе однойменну повість, оповідання і трохи документального архівного матеріалу:

Події відбуваються в Козарах, Ніжині, Києві починаючи з 50х рр. 19ст. і закінчуючи 2016 роком. Ілюстрована чудовими репродукціями картин уродженця Козар (і мого двоюрідного дядька) Пархоменка Андрія Васильовича, а також світлинами різних років.

Видана власним коштом, але варіант бюджетний.

Авторка ділиться з читачами маленьким уривком: “Добротний будинок священика стояв навпроти церкви, біля нього – розкішний сад. Батюшка дуже любив працювати там, інколи водив до себе учнів, де вони освоювати ази садівництва. Так що, закінчивши навчання, підлітки, знаючи Закон Божий, навчившись читати-писати й ділити-множити, могли розрізняти сорти плодових дерев і правильно за ними доглядати. В майбутньому це згодилось багатьом.

А ще ходили вони разом з наставником до лісу. Там була така незвична доріжка,що пролягає колом, а з двох її сторін рівненько посаджено молоді деревця, схожі на ялинки. Батюшка розповідав, що це ялиці, привезені сюди з далекої Карелії. Колись вони будуть високими і могутніми, житимуть сотні років, якщо вже прижилися тут. А ще спитав учнів, яка велика геометрична фігура утворилася всередині цієї стежки, на що почув багатоголосся: ,, Круг! ”

Усміхнувшись, наставник наказав ніколи не нищити дерева, як і все живе, без особливої на те потреби, адже воно створене Богом, доглянуте людською працею, і це теж буде вважатись гріхом. ,, Колись ваші онуки і правнуки милуватимуться цією Божою красою! “- підсумував батюшка…. “

Інформацію взято зі сторінки Людмили Корженко

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь