Маршрутка – це вам не жарт, або Хто господарі носівських доріг

 

 

 

 

Хто зна, як мешканці інших міста, а носівчани  роботою свого громадського транспорту задоволеними були не завжди. Отож час від часу в соціумі чи в соціальних мережах і влаштовували словесні перепалки типу “їздять не по графіку, а “під електрички”.

Їхні ж опоненти нарікали на збитковість своїх маршрутів, бо ж “Носівка – це вам не Ніжин чи Чернігів з безперебійним пасажиропотоком, “а возити повітря” вони не збираються.

Повідомляє Нежатин.

Зазвичай це нічим не закінчувалося, хіба що через якийсь час перевізники й справді йшли до міського голови з аргументованим проханням погодити нові тарифи. Натомість серед пасажирів піднімалася  чергова хвиля невдоволення якістю місцевих пасажирських перевезень. Ось днями знову на одному з носівських інтернетфорумів розгорілася жвава дискусія, пов’язана з перевезеннями.

Один з його відвідувачів бідкався, як повз них, пасажирів, що очікували на зупинці громадського транспорту, промчало  аж чотири маршрутки, й жодна біля них не зупинилася й не підібрала. Інший йому відповів, мовляв  люди говорять, що всі маршрути обслуговування негласно вже давно розподілені між перевізниками – кому кого на дорозі зупинятися. Так, на кожній зупинці забирають пасажирів тільки перевізники маршруту “Центр-вокзал”, а ті, що їдуть далі, як, скажімо, “2” чи “4А”, на проміжних зупинках між центром та вокзалом зупиняються тільки на висадку пасажирів. Були й такі,  хто радив поцікавитися у мерії, чи прописана подібна вибірковість у їхньому договорі.

Якщо ні – то можна подавати скаргу з проханням влади звернути увагу на якість обслуговування пасажирів перевізниками.

Може, щось і зміниться. Колись. А  зараз поки “щасливчики” вже їдуть у маршрутці, пасажири на зупинках із заздрістю  дивляться їм услід, нервово очікуючи на “свій” транспорт.

Катерина Гавриш

Фото ілюстрове

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь