У малій залі ніжинського виконкому повним ходом іде ремонт

 

 

 

 

Ніжинська міська влада проігнорувала суспільний резонанс, думку громади та звернення депутата Сергія Охонька щодо недоцільності витрачання коштів платників податків на створення «Версалю» у міськвиконкомі та пріоритетності допомоги ЗСУ та соціально-економічного розвитку міста.

Мова йде про славнозвісний ремонт конференц-залу. У своїй відповіді на це звернення секретар міської ради (чи може правильніше сказати секретар міського голови, бо звернення було адресоване Олександру Кодолі, а відповідь чомусь надав Юрій Хоменко)  вкотре захищав своє безглузде «творіння», аргументуючи тим, що воно принесе з часом певні переваги та сприятиме залученню інвестицій, бо “посидівши в красивому кабінеті – всі одразу захочуть вкладати гроші в наше місто“.

На думку відразу спадає аналогія – прийшов інвестор на підприємство (адже громаду також можна порівняти з великим підприємством) та хоче вкласти в нього гроші. Подивиться інвестор на красивий кабінет, шикарні меблі та найновіше технологічне обладнання. А потім  гляне на саме підприємство: на безлад та безгосподарність, відсутність обладнання та елементарних інструментів для праці. Він подумає: навіщо ж вони витрачають гроші на кабінети, коли треба  закупляти обладнання для виробництва, створювати умови для розвитку підприємства, а не замилювати очі, будуючи «Потьомкінські села», за якими приховані суцільний хаос  та розруха. 

Навряд чи побачивши таку картину, людина, яка вміє рахувати гроші та з розумом їх вкладати, захоче мати справу з такими «господарниками».

Складається враження, що керівництво Ніжина зараз діє за принципом – «Після нас хоч потоп», намагаючись викачати з міста по максимуму. Та це й не дивно, бо всі вже розуміють, що влада «іногородніх» скоро закінчиться.

Який же може бути інструмент стримування ненажерливих апетитів? Інструмент тільки один – вимагання абсолютної прозорості, звітності перед громадою та публічності, чого зараз, на жаль, нема. І що, до речі, також прописане міськвиконкомом в гарантіях по співпраці з ПРООН, якими постійно прикривається Юрій Хоменко. А саме: «Ніжинська міська територіальна громада гарантувала ПРООН здiйснення та сприяння впровадження наступних заходiв… залучення громадськості до участi в розробцi або актуалізації стратегiчних та програмних документів».

Хочеться спитати в громадськості – вас до чогось залучали, чи може питали вашу думку або рахувалися з нею?

Відповідь – ні!

А тим часом громаду і далі продовжують дурити, адже витрати на «ремонт конференц-залу» з 600 тисяч гривень, які були озвучені Юрієм Хоменком спочатку зросли до мільйона гривень (про це ми писали в статті «Позбавлення ПДФО – бюджет страждає через марнотратство чиновників»), а станом на зараз вже близько 1 мільйона 200 тисяч, адже одночасно з закупівленю на ремонт відбулися закупівлі тумб та штор загальна вартість яких становить більше 136 тисяч.

Наталія РУЛЬОВА

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь