На Чернігівщині затримали екс-посадовця, який виправдовував агресію рф

 

 

 

 

Контррозвідники Служби безпеки України викрили колишнього голову одного з райцентрів Чернігівщини, який під час окупації регіону військовими рф поширював ворожу інформацію щодо виправдання збройної агресії росії проти України.

Колишній посадовець раніше був засуджений за вимагання та отримання хабара і напередодні повномасштабного вторгнення рф звільнився з місць позбавлення волі.За нашою інформацією, йдеться про колишнього голову міста Сновськ.Під час окупації області військами рф ексголова вирішив продемонструвати окупантам, що готовий до співпраці.
Для цього почав поширювати в інтернеті дописи, в яких хотів дискредитувати Сили оборони та популяризував терористичні організації «л/днр».
Під час обшуку за місцем проживання фігуранта правоохоронці вилучили телефон з доказами протиправної діяльності.
Наразі ворожому поплічнику повідомлено про підозру за ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.
Заходи з викриття агітатора проводили співробітники Управління СБ України в Чернігівській області під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури.

Суспільний кореспондент

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь