…Коли Гліба дістали з-під завалів, у нього ще билося серце, але врятувати дитину не змогли

 

 

 

 

14-річний Гліб Желдак загинув 3 березня 2022 року в Чернігові. Внаслідок авіанальоту російської армії був зруйнований будинок на околиці міста, де хлопець перебував із родиною. Коли Гліба дістали з-під завалів, у нього ще билося серце, але врятувати дитину не змогли.

Разом із Глібом загинули його тато Михайло, сестра Поліна, бабуся Галина Печерна. А також наречений сестри – Євгеній Коваленко.

Гліб навчався у 8 класі. Захоплювався спортом. Разом із татом колекціонував музичні диски та ножі. У вільний час грав у комп’ютерні ігри. Любив вечірні прогулянки містом разом з рідними. Під час повномасштабного вторгнення Гліб допомагав чоловікам з територіальної оборони облаштовувати блокпости, носив пісок. «Гліб мав загострене відчуття справедливості, він не міг змовчати, якщо хтось когось ображав.

Коли почалася повномасштабна війна, син кожному в родині роздав свої ножі з колекції. Казав, щоб ми могли захистити себе», – розповіла мама хлопця. У Гліба Желдака залишилися мама Світлана, дідусь та дві бабусі.

Меморіал: вбиті росією

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь