Обласна служба зайнятості: про працевлаштування на Чернігівщині

 

 

 

 

У січні поточного року з допомогою служби зайнятості було  працевлаштовано 382 жителі Чернігівщини. Ще півсотні служба скерувала на професійне навчання та залучила до інших робіт тимчасового характеру.

Послугами обласної служби зайнятості в січні 2023 року скористалися 8,7 тис. громадян, з них 8,2 тис. безробітних, що перебували на обліку. 406 осіб охоплено активними заходами сприяння зайнятості.   

Про це агенції Чернігівським монітор повідомила директор Чернігівського обласного центру зайнятості Лідія Падалка. Станом на 1 лютого в області налічувалось 6,4 тис. безробітних, для яких у базі даних служби зайнятості було 456 вакансій, а це вдвічі менше, ніж рік тому. На кожне вільне робоче місце претендувало 14 осіб. Найбільшим попитом у роботодавців області користуються працівники переробної промисловості, сільського, лісового та рибного господарств, сфери торгівлі та послуг.

Серед переліку найзатребуваніших професій: водій автотранспортних засобів, швачка, продавець продовольчих товарів, кондитер, електромонтер, підсобний робітник. Також регіональний ринок праці потребує лікарів та бухгалтерів.

Фото ілюстрове

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь